Voedselbank Haarlemmermeer is blij gemaakt met maar liefst 2338 pakken koffie.
Voedselbank Haarlemmermeer is blij gemaakt met maar liefst 2338 pakken koffie. ((Foto: PR))

Douwe Egberts verrast Voedselbank en Lions Club

HAARLEMMERMEER - De door de enthousiaste leden van de Lions Club Haarlemmermeer bij elkaar gesprokkelde DE punten, met een puntentotaal van 1.050.985, zijn verzilverd voor 2.338 pakken DE koffie. Blijkbaar was Douwe Egberts erg onder indruk van het enorme aantal ingezamelde punten, want dit is een bonus van 20 procent. Een prachtig gebaar.

Allereerst voor alle gulle gevers die hun punten ter beschikking stelden voor pakken koffie voor Voedselbank Haarlemmermeer. De leden van Lions Club Haarlemmermeer zijn ook zeer tevreden, want ze kwamen voor het derde jaar op rij boven de miljoen punten uit.

Op vele plaatsen in de Haarlemmermeer stonden inzameldozen waarvan plaatsing vooral mogelijk was door de medewerking van de vele Dorpshuisbeheerders van Stichting Maatvast. Ook de kerken en winkels zijn actief bezig geweest.

Ook het mooie doel, de Voedselbank, is heel blij met al die pakken koffie. De Lions zijn nieuwsgierig of Douwe Egberts deze actie na 7 jaar gaat vervolgen. De eerste vergeten punten zijn alweer binnen gebracht en de Lions staan er zeker weer open voor. Al vragen ze zich af er nog records te breken zijn.

Oogoperaties

Ook wordt de actie van inzamelen van Oud en Vreemd Geld er weer aan gekoppeld. Doel is het (oude) geld om te zetten in euro's en te gebruiken voor het uitvoeren van oogoperaties in derdewereldlanden. Voor maar 15 euro kan een blinde weer zien. Vijftig Lions Clubs in Nederland halen hiervoor jaarlijks ongeveer 100.000 euro op. Goed voor ruim zesduizend oogoperaties, die vrijwillig worden uitgevoerd door Nederlandse artsen.

Meer berichten