Mooie fietsroutes in Haarlemmermeer

Nieuws
Mooie fietsroutes in Haarlemmermeer
Mooie fietsroutes in Haarlemmermeer rodi.nl

Haarlemmermeer is een gemeente die nooit zou zijn ontstaan zonder de droogmaking in deze regio. Dankzij ruim 200 poldermolens werd het gebied van het Haarlemmermeer drooggemaakt en vanaf 1855 is deze regio een gemeente geworden. Met een geschiedenis als deze is deze omgeving prachtig geworden voor fietsers. Duizenden kleine waterloopjes, pontjes, bruggen en prachtige poldergebieden maken van deze regio een fietsparadijs. Hieronder enkele fietsroutes in Haarlemmermeer.

Rondje langs de kust bij Zandvoort
Vanuit Hoofddorp start een prachtige route van om en bij de 60 kilometer richting Amsterdamse Waterleidingduinen. De route rijdt gedurende enkele kilometers langs de Noordzee, een heerlijke rustgevende rit. Geniet van de mooie landhuizen en de boerderijen in de polders. Je passeert ook nog natuurgebieden zoals de Boseilanden, Groene Weelde en Haarlemmerhout.
De Hollands Historische Polder route
Deze route start aan de Heereweg in Lisse en is een goede 52 kilometer lang. Je leert de geschiedenis van de water- en verdedigingswerken van de Haarlemmerpolder. In het landschap zijn nog de bewijzen van de droogmaking terug te vinden, prachtige molens en oude forten sieren de omgeving. De route brengt je van Hoofddorp via de Westeinde Plassen naar Kaag, waar je prachtige polders kunt bewonderen. Het is zeker de moeite om hier even een pauze te nemen, eventueel voor een kleine picknick. Van hieruit rij je verder richting Lisse, Nieuw-Vennep terug naar je startpunt.
Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem
Een route voor de getrainde fietser van 65 kilometer, ondanks de route doorheen polders, duinen en vlakke gebieden heb je toch ruim 350 hoogtemeters op je teller. Hou rekening met een strakke bries langs het water af en toe. Je start in Badhoevedorp in de rand van Amsterdam. Van hieruit rij je richting Zwanenburg, Spaarndam rondom Haarlem. Bezoek het monument Executies Zuid-Kennemerland en monument Verzetsleden Zuid-Kennemerland. Vervolledig je route via Cruquius en keer terug naar Badhoevedorp.