De masten zijn verdwenen, het Haarlemmermeerse Bos wordt weer één met de natuur.
De masten zijn verdwenen, het Haarlemmermeerse Bos wordt weer één met de natuur. ((Foto: Margo Oosterveen))

Haarlemmermeerse Bos krijgt opknapbeurt

  Nieuws

HAARLEMMERMEER - De werkzaamheden aan de beplanting in de westelijke bosrand van het Haarlemmermeerse Bos zijn vandaag begonnen. Zieke populieren worden verwijderd en vervangen door nieuwe en andere boomsoorten. Ook komen er veel nieuwe bloeiende struiken bij. De werkzaamheden duren tot maart.

Begin 2019 is in het Haarlemmermeerse Bos de oude hoogspanningsleiding afgebroken en opgeruimd. Nu worden volop nieuwe bomen geplant die een behoorlijke hoogte kunnen bereiken. Bomen zoals iep, boswilg, Noorse esdoorn, witte abeel, tamme kastanje en zomereik. Er komen ruimtes met kruiden- en bloemrijk gras. Dit geeft meer variatie in het groen, waardoor een robuust stukje natuur ontstaat. Gemeente Haarlemmermeer vernieuwt sinds 2017 ieder jaar delen van het parkbos. De afgelopen tijd zijn bijvoorbeeld de Floriadetuinen opgeknapt.

Door deze opknapbeurt blijft het 40-jarige Haarlemmermeerse Bos gezond en aantrekkelijk voor de vele bezoekers. Op borden in het bos staat informatie over de werkzaamheden. Waar het nodig is voor de veiligheid zijn er tijdelijke omleidingen.

www.haarlemmermeergemeente.nl

Meer berichten