De terugverdientijden van zonnepanelen liggen tussen de 6 tot 8 jaar.
De terugverdientijden van zonnepanelen liggen tussen de 6 tot 8 jaar. ((Foto: Aangeleverd))

Duurzame advies- en inkoopactie

  Nieuws

HAARLEMMERMEER - Gemeente Haarlemmermeer en NMCX Centrum voor Duurzaamheid zijn wederom met een grootschalige advies- en inkoopactie gestart.

Deze actie wordt georganiseerd in samenwerking met Winst uit je woning. Maatregelen die via deze gezamenlijke inkoopactie worden aangeboden zijn zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, ventilatiesystemen en isolatieglas. Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 januari 2020 vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl.

Veel woningeigenaren in Haarlemmermeer hebben een brief ontvangen met informatie over de actie. Door de grootte van het project en de efficiënte aanpak, is het mogelijk kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Hierdoor kunnen de investeringen in zonne-energie en isolatie sneller terugverdiend worden. Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen nemen, kunnen van de rijksoverheid tot 30 procent subsidie krijgen op de aanschafkosten. 'Winst uit je woning' regelt deze subsidieaanvraag (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis).

Lagere lasten

Woningen gebouwd tussen 1915 en 1976 zijn veelal niet of slecht geïsoleerd en verbruiken onnodig veel energie. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. Met vloerisolatie en isolatieglas wordt er energie bespaard én het huis een stuk comfortabeler. Nieuwe ventilatiesystemen ventileren op een speciale manier. Hierdoor gaat bijna geen warmte verloren. Een onafhankelijk advies aan huis helpt de bewoner een keuze te maken voor het juiste isolatietype.

Zonnepanelen

Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is zeer interessant en loont voor alle woningeigenaren. Dankzij voortschrijdende techniek en aantrekkelijke prijzen liggen de terugverdientijden van dit project tussen de 6 tot 8 jaar. Dit betekent dat de woningeigenaar na die tijd profiteert van eigen, gratis groene stroom. Bovendien kan iedereen de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst, dit levert 21 procent extra voordeel op.

Informatieavonden

Om bewoners over de actie te informeren, zijn er informatieavonden op woensdag 20 en 27 november in het raadhuis op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Inloop vanaf 19.00 uur. Een overzicht van het programma staat op www.winstuitjewoning.nl/informatieavond. Bewoners met vragen bellen met de servicedesk op 023-5836936. Inschrijven voor de actie 'Winst uit je woning' kan via www.winstuitjewoning.nl.

Meer berichten