Diploma Superchef voor leerlingen Twickel

  Nieuws
Diploma Superchef voor groep 6 van OBS Twickel. (Foto: aangeleverd)
Diploma Superchef voor groep 6 van OBS Twickel. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOOFDDORP – Leerlingen van groep 6 van de Hoofddorpse basisschool Twickel hebben vorige week het diploma Superchef uitgereikt gekregen. De kinderen deden sinds 23 mei aan het programma van Superchefs welke hen door Inspiratiehuis 20|20 uit Hoofddorp was aangeboden.
Daarvoor hadden de kinderen van Openbare Basis School (OBS) Twickel iedere woensdag met hulp van ouders en grootouders diverse gerechten bereid. Deze gerechten werden gekozen uit het Superchefs-receptenboek welke zij gekregen hadden van het inspiratiehuis 20|20. De kinderen hebben hierbij “broodje fruitige kip”, “perenbootje”, tortilla, “feestprikkers”, wortelsalade, broodje hamburger, couscous, fruitsmoothie, wrap, cacik, houmous, ciabatta pizza, omelet, moeten maken. Naast samenwerken leerden de kinderen bij Superchef ook heel goed begrijpend lezen. Want de instructieve teksten in het receptenboek moesten nauwkeurig gelezen worden om het gerecht goed te laten slagen. Tevens leerden de kinderen het omzetten van inhoudsmaten (metriek stelsel) goed in de praktijk toe te passen, waardoor dit ook meer betekenis voor ze krijgt. Daarnaast maakten de kinderen kennis met smaken welke zij misschien nog niet kenden.

Gevarieerd eten

Verder, en niet geheel onbelangrijk, hebben de kinderen geleerd dat gevarieerd eten (schijf van vijf) belangrijk is. Omdat JOGG Haarlemmermeer en Albert Heijn Toolenburg zich inzetten voor een gezonde leefstijl voor kinderen, waarvan gezonde voeding een onderdeel van is, waren zij bereid om de school te sponsoren voor dit project. De laatste kookles in de klas was een grote uitdaging; er werden maar liefst 6 gerechten bereid. De boodschappen die nodig waren voor deze gerechten werden eerst door de kinderen in groepjes uitgerekend. Daar de gerechten gebaseerd waren op twee personen moest dit worden omgerekend naar 24 personen. Nadat de 6 boodschappenlijstjes klaar waren, gingen de groepjes op pad richting Albert Heijn Toolenburg. Hier hebben zij alles wat zij nodig hadden voor hun gerecht gehaald. Zo’n twee uur lang waren de groepjes druk in de weer met het maken van hun gerechten om vervolgens hun gasten (ouders/grootouders) te ontvangen. Vorige week kregen de kinderen hun allerlaatste kookles bij het Inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp. Nadat ze ieder een schort voor hadden gekregen gingen ze na een korte uitleg aan de slag met een driegangenmenu onder leiding van chefkok Ivo. Daarbij stonden couscous, pizza en kruidcake op het menu. Na een uur kon de klas gezamenlijk genieten van het eten en kregen de kinderen na afloop hun een superchefs-diploma uitgereikt. OBS Twickel is dan ook heel blij met de hulp van JOGG Haarlemmermeer, Albert Heijn Toolenburg, Inspiratiehuis 20|20 en alle hulp(groot)ouders, waardoor dit allemaal mogelijk gemaakt kon worden.

Meer berichten