Ivo Mijland heeft het in zijn voorstelling over de opvoeding.
Ivo Mijland heeft het in zijn voorstelling over de opvoeding. ((Foto: PR))

Cabaret 'Gekke kinderen zijn anders gewoon'

  Uit

HOOFDDORP - Voor de tweede keer speelt ras-Brabander Ivo Mijland zijn cabaretvoorstelling 'Gekke kinderen zijn anders gewoon' in theater De Meerse op het Raadhuisplein. De voorstelling op dinsdag 16 april is een boeiende confrontatie voor alle opvoeders die te maken hebben met verschillend gedrag bij de opgroeiende jeugd.

Een interactieve cabaretvoorstelling voor iedereen die met jongeren werkt. In de voorstelling heeft succesauteur Ivo Mijland zijn bestseller 'Ik ben toch te gek' vertaald naar het theater. De kern van zijn betoog: We moeten van kippen geen konijnen maken, want daar krijg je slechte eieren van. Mijland: "Kinderen zijn de dupe van het toenemende neoliberale denken. In een zoektocht naar excellente kinderen, vergeten we dat kinderen allemaal al lang excellent zijn. We moeten ons weer focussen op het hele kind en niet op het deel dat volgens sommigen niet goed functioneert. Daarmee veranderen we kinderen in objecten."

Tempo

De voorstelling gaat in een denderend tempo. Ivo Mijland schuwt de ongemakkelijkheid niet en neemt het publiek bij de hand om met een lach en een traan te ontdekken dat kinderen niet gek zijn, maar té gek. Een aanrader voor ouders van schoolgaande kinderen, voor de leraren van deze kinderen en voor ieder ander die deze kinderen begeleidt.

Stichting Morris

De voorstelling begint 20.15 uur. Kaarten (20 euro), inclusief drankje na afloop, zijn te bestellen via www.demeerse.nl. Een deel van de kaartverkoop gaat naar www.stichtingmorris.nl, een stichting die geld inzamelt om de ontwikkeling van de 8-jarige Morris met een dolfijnentherapie een boost te geven. Morris' ontwikkelingsleeftijd loopt 7 jaar achter. De vader van Morris woonde lange tijd in Hoofddorp.

Meer berichten