'Vmbo on Stage' brengt onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar

Nieuws
Betrokkenen uit het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente juichen het initiatief 'Vmbo on Stage' van harte toe. (Foto: NH, nieuwspartner van Rodi Media)
Betrokkenen uit het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente juichen het initiatief 'Vmbo on Stage' van harte toe. (Foto: NH, nieuwspartner van Rodi Media) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Als eerste gemeente in Noord-Holland Noord is Heerhugowaard een samenwerking aangegaan met 'VMBO on Stage', een project waarbij vmbo-leerlingen nóg beter worden voorbereid op de toekomst. Daartoe werd dinsdagmiddag 11 december in het gemeentehuis een overeenkomst getekend door alle betrokken partijen, waaronder Bedrijfskring Heerhugowaard, loopbaanontwikkelingsbedrijf SAM&, de Waardse vmbo-scholen en de gemeente Heerhugowaard.
"Je kunt er een levenlang van alles over zeggen, maar je kunt beter gewoon wat gaan doen", aldus wethouder John Does tijdens de bijeenkomst. "Daarom ben ik enorm blij dat we dit moment kunnen markeren als start van 'Vbmo on Stage'." Does mocht als eerste zijn handtekening zetten onder de overeenkomst, die de aftrap vormt van een initiatief waar werkzoekenden en ondernemers in de hele regio baat bij zullen hebben.
Vmbo on Stage' maakt onderdeel uit van het project 'Heerhugowaard maakt werk van verbinding', waarmee onderwijs, bedrijfsleven en gemeente jongeren in een vroegtijdig stadium bekend willen maken met de plaatselijke arbeidsmarkt. Want, waarom zou je richting de Randstad trekken, als je weet dat er in Heerhugowaard en omgeving ook genoeg mooie bedrijven zijn waar je aan de slag kunt? 'Vmbo on Stage' is een beroepenfeest, gericht op hulp bij beroepskeuze en het leggen van duurzame contacten waar scholieren ook later nog eens een beroep kunnen doen. Het doel is niet alleen om scholieren te helpen bij het maken van een juiste beroepskeuze, maar ook om talent voor de regio te behouden. Bedrijven zijn immers op zoek naar nieuwe aanwas van gemotiveerd personeel om zo hun voortbestaan te verzekeren. Maar het blijkt voor scholieren en ondernemers niet eenvoudig om elkaar te vinden, veelal door onwetendheid. Met een project als 'Vmbo on Stage' kunnen ze op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen.
Meer weten over 'Vmbo on Stage'? Kijk op www.onderwijsonstage.nl.