Kunst om de hoek - Atelier- en Kunstroute biedt kijkje in ateliers

  Nieuws
Ruim zeventig Waardse kunstenaars, met uiteenlopende stijlen en kunstvormen, heten belangstellenden van harte welkom in hun atelier. (aangeleverde foto)
Ruim zeventig Waardse kunstenaars, met uiteenlopende stijlen en kunstvormen, heten belangstellenden van harte welkom in hun atelier. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Het wemelt in Heerhugowaard van het artistieke talent! Ruim zeventig kunstenaars en designers in Heerhugowaard stellen zaterdag 15 en zondag 16 september van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren open voor het publiek. Een ideale gelegenheid om een 'kijkje in het atelier' te nemen.
Verspreid over 25 locaties kunnen bezoekers van de Atelier- en Kunstroute kennismaken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto's, glaskunst en nog veel meer. Doel van de route is om bewoners van Heerhugowaard en omstreken en beeldend kunstenaars en ontwerpers elkaar te laten ontmoeten. De kunstenaars tonen hun atelier en hun werk en leggen uit hoe hun kunst tot stand komt. Voor geïnteresseerden is dit een uitgelezen kans om eens 'over de schouder' van een kunstenaar mee te kijken. Elke locatie is herkenbaar aan de blauwe wimpel.

Overzichtsexpositie

In de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 begint de route met een overzichtsexpositie van de deelnemende kunstenaars. Belangstellenden kunnen hier bepalen aan welke kunstenaars ze een bezoek willen brengen. De levensechte portretten van Dick van der Lippe bijvoorbeeld, de origamikunst van Marjon Klokkemeijer of de digitale tekeningen van Anka van der Hoeven. Maar ze kunnen ook langsgaan bij hoedenmaakster Bea Blijham, de schrijvers en dichters van Schrijvenswaard of sieradenmaakster Geerjanne van Beekhoff. Ook de cliënten van Esdégé-Reigersdaal tonen met trots hun werk. In de Kunstkerk, het gemeentehuis, de Artfarm en Centrum 31 zijn folders met de route verkrijgbaar.
Schilderen met robots

In de bibliotheek aan het Parelhof 1a kan de jeugd van zes tot twaalf jaar zelf aan de slag. Zaterdagochtend 15 september is er van 10.30 tot 12.30 uur een workshop schilderen met robots, waarbij kinderen aan de slag gaan met verf en de Sphero. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen ze greenscreen-foto’s maken. Zet jezelf bij de Nachtwacht of pluk de zonnebloemen van Van Gogh! Tussendoor kunnen ze ook nog hun eigen boek-selfie maken. Deelname is gratis
Dag van de Democratie

Bij de Kunstkerk, de Artfarm en Centrum 31 en in het Gemeentehuis wordt zaterdag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur tevens aandacht besteed aan de 'Dag van de Democratie', onder het motto 'Geef samen kleur aan de democratie'. Inwoners van Heerhugowaard kunnen deze dag met raadsleden en wethouders praten over wat zij vinden van de politiek en de democratie in Heerhugowaard. Bij de Kunstkerk, de Artfarm en Centrum 31 nemen de politici bovendien de kwast ter hand om niet alleen te praten over democratie, maar er ook een passend schilderij bij te maken, samen met inwoners van Heerhugowaard. Meer informatie is te vinden op www.gemeentebestuur.heerhugowaard.nl.
De Atelier- en Kunstroute 2018 wordt georganiseerd door Kunstkerk Heerhugowaard in samenwerking met de Artfarm, Cool Kunst en Cultuur en de Gemeente Heerhugowaard. Kijk voor meer informatie op www.kunstkerkheerhugowaard.nl. De toegang is gratis.

Meer berichten