Vermoeden van ondermijning of crimineel gedrag? Meld het!

Politie
Alerte inwoners en ondernemers spelen een cruciale rol in het afstoppen van criminele activiteiten.
Alerte inwoners en ondernemers spelen een cruciale rol in het afstoppen van criminele activiteiten. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Burgemeester Blase heeft onlangs opdracht gegeven tot sluiting van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Celsiusstraat op bedrijventerrein de Zandhorst. Daarmee is een virtuele schuilplaats voor tientallen criminele bedrijven gesloten. De eerste signalen dat op dit adres illegale praktijken plaatsvonden kwamen van lokale ondernemers. Het melden van zaken die niet kloppen heeft dus effect.

De gemeente Heerhugowaard investeert al jaren in een gezond en veilig ondernemersklimaat en biedt als groeigemeente veel kansen voor inwoners en ondernemers. Elke vorm van ondermijning of crimineel gedrag wordt aangepakt. Burgemeester Blase is blij met de alerte ondernemers: “Soms zien we dingen waarvan we weten of waarvan ons gevoel zegt dat er ‘iets’ niet klopt. Signalen die kunnen duiden op illegale praktijken. Meld het dan via Meld Misdaad Anoniem, want uw ogen en oren zijn belangrijk voor de opsporingsinstanties.”


Herkennen van signalen

Ondermijning is vaak onzichtbaar, maar als u de signalen kunt herkennen, valt u misschien iets meer op. Voorbeelden zijn geblindeerde ramen bij bedrijfspanden, leegstaande panden, wel bedrijven maar geen klanten, een vreemde lucht of bedrijvigheid in de late avonduren. Ziet u zaken in uw eigen omgeving die volgens u niet kloppen? Meld dit dan bij de wijkagent, de gemeente of bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl). Kijk voor meer informatie over ondermijning op stopondermijningsamen.nl.