John Dekker en Boucher le Blanc tijdens de huldiging vorig jaar op de Nieuwstraat in Medemblik
John Dekker en Boucher le Blanc tijdens de huldiging vorig jaar op de Nieuwstraat in Medemblik ((Foto: aangeleverd))

John Dekker gaat voor nieuwe zege op Nieuwstraat

MEDEMBLIK - John Dekker probeert maandag 16 september, voor de tweede keer op rij, de Zilveren Zweep in Medemblik te winnen. De pikeur won vorig jaar met Boucher le Blanc de harddraverij, een paard dat tijdens de editie van 2019 mogelijk zijn titel komt verdedigen. De aanvang van het evenement is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Boucher le Blanc profiteerde vorig jaar optimaal van zijn vijf meter voorgift bij de start. In de finale bleef hij de verrassende Cha Cha Cha met Caroline Aalbers voor. Na deze zege bleven de resultaten, zonder startvoordeel, lang uit. Boucher le Blanc werd nog wel vierde in Nootdorp en eindigde dit seizoen als vijfde in Assendelft. Pas in Bemmel, op 13 augustus, kwam het eerste aansprekende resultaat van dit seizoen. De troef van Jan Henk Janssen werd tweede.

Meer dan honderd liefhebbers

John Dekker heeft echter meerdere kanshebbers voor de kar. Zo is hij de vaste pikeur van het paard Broer van Bremen dat het steeds beter gaat doen. Zo eindigde de ruin verrassend als derde tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Ook is Dekker actief voor de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl. Meer dan honderd liefhebbers huren met elkaar de paarden Emi van Jip, Gaya Vip en Fip Junior. Zij doen dat niet alleen voor zichzelf, maar ook om de sport te steunen. Voorzitter Hans Nipshagen van de Harddraverijvereniging Prins Hendrik is één van de mede-eigenaren. Mogelijk dat deze paarden ook in Medemblik in actie komen. Gaya Vip is dit seizoen vooralsnog het meest succesvol. Zij eindigde als tweede in Beverwijk en werd vierde in Warmond. Fip Junior werd onlangs bij zijn debuut direct derde in Voorschoten.

Favorieten

In het huidige seizoen zijn het vooral de favorieten die scoren. Eliot Charisma, Doc Holiday en Ronny Brandt wonnen al drie kortebanen. Southwind Raptor was twee keer succesvol. Of deze paarden ook domineren in Medemblik is de vraag. De baan met de start bergafwaarts en de bocht vlak voor de finish staat garant voor verrassingen. Langs de baan worden drie grote videoschermen neergezet waarop het publiek alle ritten van start tot finish kan volgen.

Welke paarden er op 16 september aan de start verschijnen van de kortebaan van Harddraverijvereniging Prins Hendrik wordt bekend gemaakt op donderdag 12 september. De NDR verricht op deze dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Meer berichten