Columnist, schrijver en presentator Özcan Akyol.
Columnist, schrijver en presentator Özcan Akyol. ((Foto: aangeleverd))

Özcan Akyol in schrijverscafé bij Cultura Plus in Andijk

ANDIJK - Columnist, schrijver en presentator Özcan Akyol (Deventer 1984) is zondagmiddag 6 oktober de gast in het schrijverscafé in Cultura Andijk, Kleingouw 112-113 in Andijk.

Özcan volgde de mavo en studeerde later journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het AD, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, de Varagids en nog veel meer. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard Gras.

Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut EUS. Het boek is een semi-autobiografische schelmenroman en zorgde onder andere na een optreden bij DWDD voor veel beroering. De reacties op het boek waren wisselend. Een aantal mensen had moeite met het grove taalgebruik en vond het verhaal niet gelaagd. Een andere groep noemde het een tragikomisch en schokkend relaas van iemand die volledig ontheemd door het leven moest. Ondertussen zijn er meer dan dertigduizend exemplaren verkocht. In 2014 verscheen het boekje 'Hé, scheids jij hebt thuis zeker nikst te vertellen'. Een verzameling platgetrapte grappen, humoristische dialogen en volstrekt onlogische taaltwisten op en rond het voetbalveld. Zijn tweede roman Turis werd een bestseller en betekende zijn definitieve doorbraak. Inmiddels maakt hij ook televisieprogramma's zoals de documentaire 'De neven van Eus' over Turkije.

Aanvang 15.00 uur. De toegang is tien euro (inclusief kopje koffie/thee). Aanmelden kan via e-mail: culturaplus2.0@gmail.com.

Meer berichten