Pieten en de vloggers Frank en Vin.
Pieten en de vloggers Frank en Vin. ((Foto: aangeleverd))

Sfeervolle lichtjesintocht Sinterklaas

MEDEMBLIK ­– Wie komt er alle jaren? Daar weer uit Spanje varen... De jongens en meisjes uit de gemeente Medemblik weten dat wel... Sinterklaas en zijn Pieten! De feestelijk verlichte pakjesboot stoomt zaterdag 16 november rond 17.00 uur de Oosterhaven binnen met de goedheilig man. Het wordt een sfeervolle lichtjesintocht aan de kade van Medemblik. Aan alle kinderen de oproep om met een lampion of een ander lichtje naar de haven te komen. Vanaf 16.15 uur start het fantastische programma met spetterende optredens van DJ Piet, flyboard PIeten en Danspieten.

In Medemblik gaan Sinterklaas en de Pieten mee met hun tijd. De organisatie koos dit keer voor een hele nieuwe opzet. Het verhaal is te volgen via de knutselvlog van Frank en Vin en vanaf vandaag te bekijken via de Facebookpagina van Sinterklaas in Medemblik. Frank: "Het draait dit jaar om het mysterie van de zeven kistjes. Naast dat de vlogs superleuk zijn om naar te kijken, is het ook nog heel spannend verhaal."

Vin vult aan: "Onze knutselvlog wordt geregeld gehackt door de Hackpiet met nieuws van Sinterklaas en de Pieten. Alle scholen in Medemblik volgen onze vlog. We hopen dat alle kinderen meedoen met knutselen, bakken, zingen en dansen. Het wordt een groot feest."

Oproep aan de kinderen

Uiteraard is er dit jaar wéér een groot probleem. De sleutels van de zeven kistjes zijn per ongeluk tussen de kruidnoten terecht gekomen. In deze kistjes zitten de cijfers van de code van het slot van de pakjeskamer van Sinterklaas op kasteel Radboud. Zonder de code gaat de pakjeskamer niet open. Een regelrechte ramp! De kistjes zijn te vinden op zeven locaties; Kasteel Radboud, het Stoommachinemuseum, het Bakkerijmuseum, Het FunFestijn, meelmolen de Herder, Sint Pieter en het Pannenkoekenstation de Bijenstal. Op elk kistje passen tien sleutels. Het is uiterst belangrijk dat de sleutels op tijd gevonden worden!

Gouden ticket in kruidnotenzakje

De kruidnoten zijn verpakt in zakjes. Deze zakjes à 1 euro zijn vanaf vandaag om 15.30 uur te koop bij de MEVO winkeliers in Medemblik herkenbaar aan de speciale actieposter. Elke winkelier heeft een gouden envelop voor de eerste koper van een zakje. In acht enveloppen zit een gouden ticket, dat recht geeft op een VIP-behandeling bij de intocht. Wie is de gelukkige?

Sleutel

Natuurlijk ook heel belangrijk; in welk zakje zit een sleutel? Het wordt een race tegen de klok. Alle sleutels moeten vóór donderdag 28 november gevonden worden. De zeventig vinders van een sleutel mogen op deze dag om 18.30 uur op kasteel Radboud de code van het cijferslot kraken. Nu maar hopen dat dit lukt! Dit jaar ook in de zakjes vrijkaartjes en waardebonnen. Deze gelden voor verschillende Sinterklaas-activiteiten en presentjes en zijn beschikbaar gesteld door Musea en MEVO deelnemers/winkeliers.

Warm welkom

Na de aankomst in Medemblik gaat de stoet met Sinterklaas op Amerigo en de vele Pieten via het centrum naar kasteel Radboud. Historische voertuigen, een Pietenband, Citytours, Crescendo, drumband en majorettes maken de levendige lichtjesoptocht compleet. Bewoners langs de route wordt gevraagd binnen en/of buiten lampjes te hangen of een windlicht met kaars neer te zetten. De route zal tussen 17.15 en 18.15 uur afgesloten zijn voor verkeer.

Swingend feest

Het grote sinterklaasfeest in Kasteel Radboud barst los tussen 18.30 en 19.30 uur. Een kaartje voor het feest voor kinderen vanaf 5 jaar kost 2,50 euro, verkrijgbaar bij het FunFestijn en het Bakkerijmuseum. Het is voor ouders mogelijk op het kasteel te wachten en in tussentijd het restaurant van het kasteel te bezoeken voor een drankje en een hapje.

Op naar de kade

Via via hoorde de organisatie dat Sinterklaas op net zo'n geweldige intocht hoopt als vorig jaar. Zoveel kindertjes op de kade van de Oosterhaven. Ben jij daar ook bij?

Meer berichten