Westerhavenbrug in Medemblik vanaf 10 januari afgesloten

Algemeen
De noodbrug voor fietsers en voetgangers.
De noodbrug voor fietsers en voetgangers. ((Foto: aangeleverd))

De Westerhavenbrug is tot uiterlijk 21 maart afgesloten voor wegverkeer. Voetgangers en fietsers maken gebruik van de tijdelijke noodbrug naast de Westerhavenbrug. De tijdelijke noodburg wordt in verband met veiligheid naast de bestaande brug geplaatst. Maandag 10 januari begint de aanleg van de tijdelijke noodbrug voor fietsers en voetgangers met de bedoeling deze snel in gebruik te nemen.

De Westerhavenbrug in Medemblik is verouderd. Er zijn vaak storingen en het verkeer is groter en zwaarder geworden dan vijftig jaar geleden. Daarom voert gemeente Medemblik groot onderhoud uit. Het doel is om de sluis en brug te renoveren zodat het weer jaren mee kan. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is het nodig de sluis en de brug volledig af te sluiten voor het wegverkeer en de scheepvaart.

De sluis is in december al afgesloten voor de scheepvaart. Volgende week wordt de brug afgesloten voor wegverkeer. De werkzaamheden duren tot uiterlijk maandag 21 maart.

Welke overlast ervaren de mensen. Hun reistijd kan langer worden. De omleidingsroute staat aangegeven. De busroute is ook aangepast te zien op www.connexxion.nl/nl/reisinformatie/actuele-reisinformatie.

Wie vragen heeft, kan deze stellen via westerhavenbrug@medemblik.nl. Dan wordt er contact opgenomen.

De Westerhavenbrug is afgesloten.