Voorzitter van het Truckfestival Westfriesland, Paul Kaarsemaker (r), zet zijn truck tijdens het Truckfestival ook op de Nieuwstraat. Hier samen met vriend Timo Bakker toen ze beiden een nieuwe truck kochten.
Voorzitter van het Truckfestival Westfriesland, Paul Kaarsemaker (r), zet zijn truck tijdens het Truckfestival ook op de Nieuwstraat. Hier samen met vriend Timo Bakker toen ze beiden een nieuwe truck kochten. ((Foto: Ton Kaarsemaker))

Groots Truckfestival in binnenstad Medemblik

MEDEMBLIK - Liefhebbers van grote, glimmende trucks kijken zondag 2 juni hun ogen uit tijdens het 27e Truckfestival-Westfriesland in de binnenstad van Medemblik. Traditiegetrouw sluit de organisatie het hemelvaartweekend met een geweldig evenement af. Meer dan honderd trucks staan te glimmen in het centrum van het kleine pittoreske stadje in West-Friesland.

De chauffeurs rijden vanaf 07.00 uur de kern binnen, vaak met opgewekt getoeter. Met grote precisie neemt iedereen zijn plek in op de Nieuwstraat en belangstellenden kunnen al het blinkende chroom en gepoetste lak bewonderen van 11.00 tot 17.00 uur.

Voorzitter

Medemblikker Paul Kaarsemaker (34) is sinds 2010 voorzitter van dit geweldige evenement. "Door oud voorzitter Richard Kooi ben ik in 2008 in aanraking gekomen met het truckfestival. Maar voordat ik het stokje van hem overnam, had ik ook al een bestuurlijke functie bij de organisatie. Ik vind het fantastisch dat ik van mijn hobby, mijn beroep heb gemaakt. En naast deze, soms wel, drukke baan, vind ik het leuk om mijn hobby aan iedereen te laten zien. Daar is dit festival uitermate geschikt voor. Als mensen belangstelling hebben, komen ze naar de eigenaar toe en stellen ze vragen om meer informatie in te winnen."

Veel te doen

Nadat alle vrachtwagens zijn opgesteld op het festivalterrein kunnen de bezoekers zich de hele dag vergapen aan alle blinkende en gepoetste wagens die in de Nieuwstraat staan. "Maar de mensen kunnen niet alleen de trucks bewonderen", laat Paul weten. "Er is voor jong en oud van alles te doen. Alle dealers uit de regio staan op ons festival met hun nieuwste modellen trucks. Op het terrein staan diverse verkoop-stands van poetsmiddelen en accessoires tot vakbladen. Voor wie houdt van mooie beschilderde trucks, worden verschillende demonstraties gehouden, onder meer een 'special paint demo' van She's a Cat Art Works. En de mensen kunnen zelfs mee rijden in een oude leger GMC truck. Wie interesse heeft in de groot en glimmend, voor hebben we diverse showtrucks geregeld, waarbij de mond openvalt. Kortom: voor iedereen wat wils een dag voor jong en oud. Een gezellig uitje voor het hele gezin."

Middenstand open

Om het grote publiek van dienst te zijn, zijn de meeste winkels open. Als het prachtig weer is, kunnen de mensen ook genieten op diverse terrassen in de binnenstad. Alle horecagelegenheden openen hun deuren deze dag. Geniet ook van ronkende motoren, een drankje en een hapje in het gezellige centrum van het historische stadje in West-Friesland.

Live muziek

Om het nog gezelliger te maken draait dj Ruud Vlaming diverse muziek. "Het mooie is voor de bezoekers dat ze zelf verzoeknummers kunnen indienen", laat Paul weten. "En Ruud draait de leukste muziek om de sfeer te verhogen. Iedereen kan meezingen of -springen."

Prijsuitreiking

Ook komt er weer een einde aan het evenement. "Om 17:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, met daarna de veel besproken uittocht waar iedereen van kan meegenieten. Elk jaar staan er honderden mensen aan de kant om de vrachtwagens uit te zwaaien. De route begint uiteraard van de standplaats op de Nieuwstraat, dan rijden de vrachtwagens naar de Westersingel en via de Randweg verlaten ze de stad. En dan ga ik er natuurlijk vanuit dat er volgend jaar weer zo'n geweldig evenement plaatsvindt. Leuk om te organiseren én om mee te doen! Uiteraard staat mijn vrachtwagen ook geparkeerd in de binnenstad. De saamhorigheid onder de vrachtwagenchauffeurs is altijd aanwezig. Dat zullen bezoekers merken als ze komen en natuurlijk ook op de weg, want niet voor niets seinen en toeteren zij als ze elkaar waar ook ter wereld tegenkomen."

Voor een impressie van het festival, kijk op www.truckfestival-westfriesland.nl of www.facebook.com/#!/TFWestfriesland.

Meer berichten