Ramona Westerhuis won zilver en Bente Kerkhoff goud op de 1.000 meter.
Ramona Westerhuis won zilver en Bente Kerkhoff goud op de 1.000 meter. ((Foto: aangeleverd))

Geslaagd Nederlands kampioenschap inline-skaten

WERVERSHOOF/MEDEMBLIK - "Het was voor de organisatie nog even spannend of het droog zou zijn op de eerste dag van het NK, laat Remco Kuhlman, secretaris van Radboud Inline-Skating, weten, "maar donderdagochtend werd het al snel droog en het weer werd alleen maar beter. Veel mensen wisten de weg naar de Sjoerd Huisman Piste te vinden."

Richting de finales zat de tribune helemaal vol en de sfeer er goed in. Bij de heren senioren waren de bekende schaatsers Michel en Ronald Mulder, op wieltjes, te bewonderen en was het niveau zo hoog dat zelfs de halve finales al als finales gereden werden.

Volgens Remco stonden de rijders van de organiserende vereniging Radboud Inline-Skating 32 keer op het podium en daarbij werden acht nationale titels behaald.

Rick Schipper uit Medemblik haalde met een paar geweldige versnellingen het goud op de 1.000 meter senioren mannen. Beau Wagenmaker uit Hoogkarspel reed halverwege de punten-/afvalkoers senioren mee met een ontsnappingspoging en zat voor ze het wist alleen vooraan en haalde punt naar punt binnen, want niemand in het peloton had de kracht haar terug te halen.

Bente Kerkhoff uit Oostwoud reed met overmacht bij de junioren A dames en haalde goud op de 1. 000 meter, punten-/afvalkoers en afvalkoers. Vooral op de punten-/afvalkoers zat er geen rem op de ontsnapte Kerkhoff, waarbij het peloton op een rondje gezet werd en de ontketende daarna niet in de luwte bleef hangen, maar gewoon solo doorreed en vele rijders om meer dan een ronde zette. En dat ondanks de pittige wind in Wervershoof op de baan. De derde dag was voor Bente minder succesvol in verband met een opgelopen virusje.

De afvalkoers voor junioren A, op de weg was waarschijnlijk door Evelien Vijn uit Wieringerwerf met rood omcirkeld in haar agenda, daar dit haar enige wedstrijd op de wieltjes tijdens het NK was dit jaar. Na een aantal pogingen lukte het haar weg te rijden uit het peloton samen met Lotte Veenstra en won zij de strijd om de punten, met goud tot resultaat.

De 500 meter bij de junioren A werd een mooie wedstrijd met maar liefst alle medailles voor rijders van Radboud: Luuk van Timmeren uit Purmerend pakte het goud, Ivo de la Porte uit Oostwoud zilver en Bas Meijer uit Oostwoud brons.

Iris Tiben uit Medemblik reed na al een zeer sterke 200 meter naar het goud op de 1.000 meter (junioren B).

De overige medailles werden gewonnen door: Iris Tiben uit Medemblik zilver 200 en 500 meter (junioren B); Sascha Schenk uit Wieringerwerf zilver op de 500 en one-lap, brons 200 meter (junioren A); Ramona Westerhuis uit Blokker won zilver op de 1.000 meter en brons tijdens de afvalkoers en puntenkoers weg, (junioren A); Janno Botman uit Andijk veroverde zilver op de 200 meter en brons one-lap (senioren); Jan Mooijman uit Wervershoof kreeg brons van de 1.000 meter (kadetten) uitgereikt; Jordy van Workum uit Midwoud eiste zilver op tijdens de punten-/afvalkoers (senioren); Klaske Baars uit Grootebroek won brons op de 500 meter en one-lap (junioren A); Luuk van Timmeren uit Purmerend behaalde brons met de afvalkoers (junioren A); Ivo de la Porte uit Oostwoud won de bronzen medaille op de one-lap junioren A en puntenkoers weg (junioren A); Bas Meijer uit Oostwoud won zilver op de one-lap (junioren A); Bas Kee uit Opperdoes brons op de afvalkoers én op de puntenkoers weg (kadetten); Chris Berkhout uit Hauwert verdiende zilver op de afvalkoers en puntenkoers weg (kadetten).

Al met al waren het mooie wedstrijden met weinig valpartijen, liep het programma goed op schema en werd er veel genoten van de sportieve prestaties. De organisatie dankt iedereen voor het mogelijk maken van het evenement.

Meer berichten