Gratis compost scheppen bij HVC

  Nieuws
Compost nodig? Schep 17 maart gratis compost bij HVC in Middenmeer. (Foto: aangeleverd)
Compost nodig? Schep 17 maart gratis compost bij HVC in Middenmeer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO – Tijdens de compostdag op zaterdag 17 maart kunnen tuinliefhebbers tussen 08.00 en 15.00 uur gratis compost scheppen bij de vergistingsinstallatie, Koggenrandweg 1 in Middenmeer. Het groente-, fruit en tuinafval (gft) vormt de basis voor groen gas en compost. Ook kan men op 17 en 24 maart met eigen ogen zien hoe gft wordt verwerkt in de groene energiefabriek tijdens de kijkdagen.
Inwoners van de gemeente Medemblik zijn van harte welkom om gratis compost te scheppen. Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Let op: zonder afdekking van de aanhangwagen kan de bestuurder een forse boete krijgen. HVC en de gemeente willen haar inwoners met deze actie bedanken voor het scheiden van het gft en etensresten. Elke volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Het verbetert de structuur van de bodem, regelt de doorlaatbaarheid en geeft voeding aan planten. Ook gaat compost bodemziekten tegen.
HVC houdt op zaterdag 17 en 24 maart op haar vestiging in Middenmeer kijkdagen. Na een presentatie krijgt de deelnemer -vanaf 11 jaar- een rondleiding over het terrein, waarbij duidelijk wordt hoe van gft groen gas en compost wordt gemaakt. Ook ervaart de bezoeker het verwerkingsproces van een klokhuis met een virtual reality bril. Inschrijven kan via www.hvcgroep.nl/kijkdagen of via HVCgroep op Facebook.
Meer informatie over gft en het scheiden van afval is te vinden op www.hvcgroep.nl. Op www.compostdag.nl staat meer informatie over de compostdag.

Meer berichten