Programma Waterweek voor jong en oud

  Nieuws
De drakenbootraces zijn elk jaar een vast onderdeel van de Waterweek Medemblik. (Foto: RG-Fotografie)
De drakenbootraces zijn elk jaar een vast onderdeel van de Waterweek Medemblik. (Foto: RG-Fotografie) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Het programma van de elfde Westfriese Waterweek Medemblik, die van 10 tot en met 12 augustus plaatsvindt, is ijzersterk en gevarieerd. Het volledige programma voor jong en oud is te vinden op www.waterweken.nl.
Culinair aan de kade: voor de openingsavond op 10 augustus zijn nog slechts een aantal kaarten beschikbaar bij de deelnemende restaurants. Met een verrassende ontvangst aan de Oosterhaven, culinaire hoogstandjes en het Wervershoofs Volksorkest. Snel kaarten halen, want ze zijn bijna op.
Nautische dag: deze dag zien de bezoekers teveel om op te noemen: Koninklijke Marine, de Kamper Kogge, het lichtschip Texel, rondvaarten, bezichtigingen, Wieringer aak historische reddingboten. Nieuw de Maori-cultuur in Medemblik met een originele Waka en de bekende Haka krijgsdans. Leren? Doe een workshop. Voor de kust de nationale coastal roeiwedstrijden en bij kasteel Radboud een spetterend waterspeelplein. Vanuit Andijk een speciale Waterweekverbinding over water.
Oosterhaven Classic: een spectaculair optreden het van het NHJFO en de befaamde Marco Bakker; drie jaar geleden zorgden zij voor een onvergetelijke muzikale avond.
Drakenbootraces: als klapstuk van dit evenement; de drakenbootraces in de Oosterhaven. Naast de nog vele bezienswaardigheden aan de kade de woeste kreten en opspattend water als de drakenbootteams elkaar bevechten. Dit jaar maximaal twintig kleine boten (inschrijving nagenoeg vol)
Waterweek Medemblik: dat mag niemand missen!

Meer berichten