'Een voorrecht om met veel enthousiaste vrijwilligers te werken' - Gevarieerd en spetterend programma Waterweek Me

  Nieuws
De Drakenbootraces zijn het hoogtepunt op zondag 12 augustus, tijdens de Medemblikker Waterweek. (Foto: RG-Fotografie
De Drakenbootraces zijn het hoogtepunt op zondag 12 augustus, tijdens de Medemblikker Waterweek. (Foto: RG-Fotografie (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Stichting Evenementen Medemblik (STEM) en Westfriese Waterweek bieden gezamenlijk aankomend weekend voor het elfde jaar een zeer uitgebreid topprogramma aan. Duizenden bezoekers vinden van 10 tot en met 12 augustus de weg naar de Oosterhaven, waar traditiegetrouw door de vrijwilligersorganisatie een gevarieerd (nagenoeg kosteloos) programma wordt aangeboden. "Ik vind het als voorzitter van de STEM en de Westfriese Waterweek een groot voorrecht om met veel enthousiaste vrijwilligers de stad Medemblik voortdurend op de kaart te zetten. We laten zien waarin een kleine stad groot is door het organiseren van een zevental grote evenementen", vertelt Bert de Jong.
De Medemblikker is zo’n acht jaar als voorzitter en met de taak van PR en communicatie intensief betrokken bij de Westfriese Waterweek. "Dit betekent dat al die jaren mijn zomervakantie wordt bepaald door dit evenement. We kunnen soms nauwelijks of kort op vakantie en ik ben dan, zelfs in het buitenland, dagelijks met het waterspektakel bezig. De Waterweek is mijn ding en ik wil graag, samen met een kleine groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers, Medemblik laten zien dat de Radboudveste spettert en bruist en dit evenement tot een succes brengen. Een verrassend en voortdurend veranderend programma maakt de Waterweek Medemblik uniek. Na bijna een jaar van voorbereiding is het aankomend weekend weer zover en laten we zien waar Medemblik groot in is."

Hoogtepunten

Het waterfestijn begint vrijdag met Culinair op de kade, met muzikale ondersteuning van het Wervershoofs Volksorkest. Op dit moment zijn nog slechts een aantal kaarten beschikbaar. De deelnemende restaurants zorgen dit jaar voor een speciale ontvangst. Meer informatie daarover, kijk op www.waterweken.nl/programma-medemblik.
De nautische dag wordt zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur gehouden met onder meer de Koninklijke Marine, het lichtschip Texel, de binnenkomst van de zwemmarathon Stavoren-Medemblik, SUP-peddelen, historische reddingboten en Wieringer Aak, het waterspeelplein voor kinderen bij kasteel Radboud en de Compagniezangers treden op. Daarnaast ligt de robuuste Kamper Kogge in de haven, met bemanning in bijpassende kledij: een unieke ervaring in de Radboudveste.
Nieuw

De komst en demonstratievaart van een originele Nieuw-Zeelandse Maori Waka is dit jaar nieuw. Naast de Waka wordt ook de originele en bekende en indrukwekkende Haka krijgsdans gedemonstreerd (bekend van de Nieuw-Zeelandse rugbyploeg) en wie belangstelling heeft, kan dit ook in een workshop leren. Een unieke kans! Verder heeft de organisatie een waterweek-taxi verbinding tussen Andijk en Medemblik gerealiseerd.
Klassiek concert

Op het ponton in de Oosterhaven vangt het unieke licht klassieke Oosterhavenconcert om 20.00 uur aan, met de befaamde Marco Bakker en het NHJFO. "De bariton zorgde drie jaar geleden voor een spectaculair optreden. Voor ons alle reden om hem nog eenmaal te vragen Met ruim duizend toeschouwers op de kade en tientallen schuiten en sloepen rondom het ponton in de Oosterhaven, verzorgen zij een gevarieerd en verrassend programma, waar meezingen zeker op prijs wordt gesteld", lacht Bert. "De loopbrug naar het ponton is dit jaar verlengd, waardoor nog meer schuiten en sloepen voor het ponton hun eersterangs plek kunnen vinden. De haven wordt vanaf 17.00 uur hiervoor vrijgegeven. De sluis wordt tot middernacht bediend, zodat iedereen weer terug naar huis kan varen. We verwachten dit jaar een uitbundig en feestelijke uitrusting op de vele boten."
Drakenbootraces

Alle activiteiten van zaterdag zijn ook de volgende dag te bezoeken vanaf 11.00 uur. "Met als klap op de vuurpijl vanaf 12.30 uur de spectaculaire Drakenbootraces. Dit jaar geen grote drakenboten, maar wel twintig deelnemende teams in kleine boten. Dat wordt weer een groot spektakel in de Oosterhaven. Medemblik bruist en spettert komend weekend, mis het niet!", besluit Bert enthousiast.

Meer berichten