Boucher le Blanc en John Dekker winnen draverij

  Nieuws
John Dekker en Boucher le Blanc als overwinnaars van de draverij van Medemblik. (Foto: aangeleverd)
John Dekker en Boucher le Blanc als overwinnaars van de draverij van Medemblik. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Boucher le Blanc heeft maandag 17 september de kortebaan van Medemblik op zijn naam geschreven. De tienjarige ruin met John Dekker op de sulky rekende tijdens de finale overtuigend af met Cha Cha Cha en Caroline Aalbers. Action Invit (John de Leeuw) finishte verrassend als derde, voor de kersverse kampioen van Nederland Doc Holiday (Bo Sprengers).
De draverij over de historische Nieuwstraat kenmerkte zich door een verrassend koersverloop. Zo werd huizenhoog favoriet en viervoudig kortebaanwinnaar Calistokingsdeep al snel uitgeschakeld door Gyon Beuckenswyk, die dit seizoen in elf eerdere starts nog geen enkele keer de eerste omloop had overleefd. Ook outsiders als Ronny Brandt en Hannie Swagerman konden al na één omloop naar huis. Action Invit stal de show door als derde te finishen. De veteraan, de ruin is als veertienjarige bezig aan zijn laatste seizoen, versloeg tijdens de eerste omloop verrassend Obelix West en rekende tijdens de troostfinale zelfs af met Nederlands kampioen Doc Holiday.
In tegenstelling tot de andere favorieten maakte Boucher le Blanc de verwachtingen wel waar. De trots van eigenaar Dolf Rieken en trainer Jan Henk Janssen kreeg een pittig koersverloop voor zijn kiezen, moest tijdens de tweede omloop zelfs een rit afstaan aan Contador, maar pakte uiteindelijk verdiend de overwinning. Ook de finaleplaats van Cha Cha Cha was even verrassend als verdiend. De ruin was na een tweede plaats in Assendelft aan een vrij anoniem seizoen bezig, maar steeg in Medemblik ver boven zichzelf uit. Onder andere Columbine Lep en de snelle Lordspirit werden op weg naar de eindstrijd geklopt. Een mooi succes voor trainster Caroline Aalbers, die zelf plaatsnam achter Cha Cha Cha.
De Harddraverijvereniging Prins Hendrik beleefde een prachtige middag. Naast het mooie koersverloop en het heerlijke weer zetten de duizenden toeschouwers 45.349,50 euro in bij de totalisator. Dit is zo'n 6.000 euro meer dan het lokale record van vorig jaar.

Meer berichten