Werkgroep Toegankelijkheid brengt advies brievenbussen uit

  Nieuws
Kaart Google / Post.nl – Alleen de in rood aangegeven brievenbussen binnen de gemeente Medemblik staan op de lijst om te worden verwijderd. (Foto: aangeleverd)
Kaart Google / Post.nl – Alleen de in rood aangegeven brievenbussen binnen de gemeente Medemblik staan op de lijst om te worden verwijderd. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO – De Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid Medemblik (GWTM) is gevraagd advies uit te brengen aan Post.nl aangaande het al dan niet verwijderen van brievenbussen in het postcodegebied van de gemeente Medemblik. GWTM was vorige week vrijdag aanwezig tijdens een bijeenkomst in Hoorn over het ‘brievenbussenbeleid’ van het postbedrijf.
Door het teruglopen van het briefverkeer voelt Post.nl zich genoodzaakt het aantal brievenbussen te verminderen. Voor de gemeente Medemblik geldt dat achttien brievenbussen op de lijst staan om te worden verwijderd. Het postbedrijf vroeg GWTM om aan te geven of dit mogelijk is of dat er in de nabije omgeving van de brievenbussen die verwijderd worden relatief veel senioren wonen of mensen met een beperking. GWTM kan bij Post.nl aangeven welke brievenbussen dan móeten blijven staan. Dat moet wel onderbouwd worden.
Welke brievenbussen staan op de nominatielijst: stadskern Medemblik: Oosterhaven 30, Bagijnhof 10, Schuitevoerderslaan 1A en Vouter 59; Andijk: Middenweg 4, De Weet 7, Klamptweid 78, Dijkweg 93 en Proserpinestraat 2; Hauwert: Hauwert 53; Twisk: Dorpsweg 57; Opperdoes: Torenstraat 2; Wognum: Postgalei 36 en Ringbalk 34; Wervershoof: Europasingel 38, Europasingel 35 en Dorpsstraat 250; Oostwoud: Dorpsstraat 94.
Wie van mening is dat er een brievenbus moet blijven staan om bovenstaande redenen, stuur een e-mail met geldige reden naar gwtmedemblik@gmail.com of een brief naar GWT Medemblik, Witte Valkstraat 12, 1619 XN Andijk. Vergeet niet de eigen contactgegevens te vermelden! Graag reageren voor 14 oktober.

Meer berichten