Toppers ontmoeten elkaar op jubilerend sportgala

  Nieuws

REGIO – Toppers van het eerste uur ontmoeten elkaar tijdens het jubilerend sportgala op 13 januari in schouwburg Het Park, Westerdijk 4 in Hoorn. Ernesto Hoost, de allereerste Westfriese sportman van het jaar, in 1994, ontmoet de andere topsporter die hem toen de trofee uitreikte: Ronald de Boer.
Beiden kondigde aan naar het sportgala te komen. Hoost is al menig jaar een trouwe bezoeker van het evenement en heeft bij latere edities ook prijzen uitgereikt. In tegenstelling tot zijn broer Frank heeft Ronald de Boer gezegd dat hij wél komt. Hij wil daar geen misverstand over laten bestaan. "Ik wil graag in volle omvang meewerken aan het succes van het programma", vertelde hij. Frank de Boer had aanvankelijk het plan om ook aanwezig te zijn, maar heeft steeds een voorbehoud gemaakt voor een mogelijke nieuwe functie met daaraan verbonden verplichtingen. Nu hij een contract tekende voor een dienstverband per 1 januari, als de trainer van Atlanta United in Amerika, komt hij definitief niet naar het sportgala.
Ernesto en Ronald ontmoeten elkaar opnieuw tijdens de sportverkiezingen. "West-Friese sporters mogen best trotser zijn als ze genomineerd worden. Dat moeten ze uitstralen", zegt Ernesto Hoost in een interview in het jubileummagazine van de Westfriese Sportverkiezingen.
De Westfriese Sportverkiezing begint om 14.30 uur. Entree 5 euro. Meer informatie, zie www.westfriesesportverkiezing.nl.

Meer berichten