De vertegenwoordigers met in het midden een trotse Ariënne Kooter.
De vertegenwoordigers met in het midden een trotse Ariënne Kooter. ((Foto: Aangeleverd))

Alleen maar winnaars bij Rabo Clubsupport

OOSTZAAN – Het devies van de Rabobank is: 'Met Rabo Clubsupport vieren we samen de winst'. Een deel van de winst geeft de Rabobank aan clubs, verenigingen en stichtingen.

Dit jaar, het tweede jaar van deze actie in de Zaanstreek, was dat € 100.000,00. Van 12 juni tot 30 september konden verenigingen en stichting zich inschrijven bij deze actie. Bij de inschrijving moet een bestedingsdoel worden aangegeven. Vervolgens begint de stemperiode. Leden van de clubs kunnen hun stem uitbrengen. Vijf stemmen in totaal en maximum twee per vereniging of stichting. En op 15 oktober werd in theater De KunstGreep het resultaat bekendgemaakt.

Demonstratie DEV

De avond werd geopend door DEV met een demonstratie. DEV deed voor de tweede keer mee aan Rabo Clubsupport en vond dit een mooie gelegenheid om een demonstratie te geven op deze feestelijke avond. Want een feest was het zeker voor vertegenwoordigers van de 69 deelnemende verenigingen. In de theaterzaal van De KunstGreep was vrijwel elke stoel bezet.

Leefbaarheid vergroot

Ariënne Kooter, directievoorzitter van de Rabobank Zaanstreek, opende hierna de avond. Zij gaf in het kort de doelstelling van de Rabobank nog even weer met deze actie en het belang van al die vrijwilligers, die de activiteiten van de verenigingen en stichtingen mogelijk maken. Daarmee wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot en kunnen deze organisaties hun doelen bereiken. Of het nu gaat om bijvoorbeeld sporten, ontmoeten of cultuurbehoud.

Lezing Joop Alberda

Voordat de resultaten bekend werden gemaakt gaf Ariënne Kooter het woord aan Joop Alberda. Bekend in sportland, zeker bij het volleybal. Joop gaf een inspirerende lezing over hoe je resultaten kunt bereiken en vooral hoe je veel kunt leren van je eigen leden en van anderen in je omgeving. En ook dat tegenslag juist de inspiratiebron kan zijn tot succes.

Envelop

Daarna was het zover. De vertegenwoordigers van de verenigingen hadden aan het begin van de avond een envelop gekregen en die mochten zij nu openmaken. Bij drie verenigen stond geen bedrag op het certificaat. Zij werden apart naar voren geroepen. Dat waren de drie clubs met de drie hoogst toegekende bedragen. De bedragen liepen uiteen van € 121,00 tot € 7.532,00. Dit wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen dat je als vereniging of stichting krijgt.

Beoogde doelen realiseren

Vanuit Oostzaan hebben deelgenomen gymnastiekvereniging DEV, Oostzaanse Korfbal Vereniging (OKV), Oostzaanse Pluimvee en Kleindier Vereniging (OPKV), Stichting Komité Wielerronde Oostzaan, de stichting Sport voor Iedereen en de Vrijwillige Brandweer Oostzaan. Voor deze organisaties varieerden de bedragen tussen de € 550,00 en € 3.000,00, waarmee ze de door hen beoogde doelen kunnen realiseren of daar in ieder geval een bijdrage voor hebben gekregen. De avond werd muzikaal afgesloten door het koor van de stichting Gewoon Hazes.

In zijn presentatie deed Joop Alberda een voorstel aan de directievoorzitter van de Rabobank Zaanstreek om het bedrag volgend jaar met 10% te verhogen. Daar hopen de verenigingen natuurlijk allemaal op.

Meer berichten