Zestigjarig huwelijk Arie Stoeptegel en Vlijtig Liesje

Algemeen
De burgemeester kwam op bezoek om het echtpaar te feliciteren.
De burgemeester kwam op bezoek om het echtpaar te feliciteren. (Foto: Rodi Media/JWvD)

OOSTZAAN – Er was sprake van enige sneeuwval en het vroor licht op 15 december 1959, de dag dat Arie en Corrie van Prooijen in het huwelijk traden in het gemeentehuis van Oostzaan.

Na het ja-woord stonden de collega's van melkfabriek Schaft met melkbussen klaar om een melkconcert te geven. Het was een leven van jewelste, weet Corrie zich nog te herinneren.

Monteur

Arie was zijn hele leven monteur, in het leger, bij de melkfabriek en bij bijvoorbeeld Toyota Welgraven. Arie is het levende voorbeeld van twaalf ambachten, dertien ongelukken en hij heeft meer bazen gehad dan de vingers aan twee handen. Maar het zette wel zoden aan de dijk. Bij elke vervolgstap kwam er een klein beetje salaris bij.

Huishouding

Corrie werkte eerst in de huishouding en trad later in dienst bij de familie Kamer, die de Albert Heijn op de Klaverweide opende. Eigenlijk om ze de feestdagen door te helpen, maar het werden uiteindelijk dertien fijne jaren bij deze familie, die daarvoor de ViVo hadden op de Kerkstraat.

De Regenboog

Ook heeft Corrie zich achttien jaar verdienstelijk gemaakt bij De Regenboog, waar ze de tijd van haar leven had. En nu is ze creatief bezig voor KIKA Purmerland, een Vlijtig Liesje volgens haar schoonzuster.

Gemeentebelangen

Arie stond aan de wieg van de oprichting van Gemeentebelangen, samen met Piet Brouwer en Theo Smit. Hij heeft zich jaren ingezet om Oostzaan zelfstandig, groen en begaanbaar te houden. Daardoor kreeg hij alras de bijnaam Arie Stoeptegel.

De zestig jaar zijn omgevlogen en het huwelijksfeest is nog eens dunnetjes overgedaan in Het Wapen van Oostzaan, de locatie waar ze elkaar in 1959 het ja-woord gaven.