Wethouder Rosemarijn Dral reikte de onderscheiding uit.
Wethouder Rosemarijn Dral reikte de onderscheiding uit. ((Foto: Johan W. Koopmans))

Zilveren Jol voor Jan van Vloten

OOSTZAAN - Jarenlang heeft Jan van Vloten zich ingezet voor het behoud van Sporthal Oostzaan. Hij heeft afscheid genomen als voorzitter van de Stichting Sporthal Oostzaan, maar niet zonder tastbare blijk van waardering. Tijdens een verrassingsbijeenkomst heeft wethouder Rosemarijn Dral hem afgelopen vrijdag de Zilveren Jol opgespeld.

De erkenning was aangevraagd door het bestuur van de stichting en bij de gemeente waren ze er snel uit. De Zilveren Jol voor Jan van Vloten vond men unaniem op zijn plaats.

Rosemarijn Dral, die als wethouder Sport nauw betrokken is geweest bij de gesprekken om de sporthal niet verloren te laten gaan, noemde Jan een man met een groot hart voor de sport. Dat heeft hij vooral getoond als voorzitter van de Stichting Sporthal Oostzaan. "Na het stoppen van Tini Roels brak er een heftig jaar aan," blikte ze terug. Het doel was de sporthal overeind te houden en er moest van alles gebeuren. Jan kan nu met een gerust hart afscheid nemen."

Als blijk van waardering reikte Rosemarijn De Zilveren Jol en de bijbehorende oorkonde uit.

Jan van Vloten was zogenaamd voor een vergadering naar de sporthal gelokt. In zijn dankwoord liet hij weten perplex te staan toen hij in de kantine allerlei familie zag staan. Ook hij memoreerde de inspanningen die nodig waren om de sporthal te behouden. "Het was een leuke, moeilijke tijd, maar het is voor elkaar gekomen."

Meer berichten