ABBA XS opent seizoen De KunstGreep

Algemeen
Het was niet de eerste keer dat de zussen samen zongen.
Het was niet de eerste keer dat de zussen samen zongen. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN – Na maanden geen voorstellingen kunnen geven in theater De KunstGreep was het afgelopen zaterdag eindelijk zover. De eerste voorstelling van het seizoen in een specifieke corona-zetting. En wat voor een voorstelling.

De zussen Beatrice en Vera van de Poel kwamen op in badjas in een sauna setting. En daar begon de afwisseling tussen verhalen en liedjes. De verhalen over het succes en het vele geld dat daarmee verdiend werd, wat zich weer uitte in champagne, kaviaar en bontjassen. De extravagante feesten, de uitdagende feesten, zoals de sleutelparty’s en nog veel meer. Natuurlijk, ook de teloorgang, de comeback en de scheiding passeerden in het verhaal. Ook de heftruckchauffeur uit Steenwijk ontbrak niet. Kortom: de hele geschiedenis van de dames Agneta en Anni-Frida.

En dan natuurlijk de liedjes. Beatrice en Vera deelden bij aanvang nog wat attributen uit zodat het publiek zonder gevaar van besmetting zou kunnen meeneuriën. Daar werd nauwelijks gebruik van gemaakt.

Na een korte pauze kwamen de zusters in een geheel andere outfit weer op het toneel. Overigens mocht in de pauze het publiek de zaal niet verlaten. Dit om heen en weer geloop te voorkomen en daarmee mogelijk de vereiste afstand van anderhalve meter niet gewaarborgd kon worden. Enkele bezoekers hielden zich hier niet aan. Al was het alleen maar voor toiletbezoek of de dorst te lessen. Iets wat bij langere voorstellingen mogelijk nog eens heroverwogen moet worden.

Beide zussen hebben hun sporen al lang verdiend met hun zangtalent. En… niet de eerste keer dat zij samen zingen, in de jaren negentig zongen zij samen in een band. ‘The winner takes it all’, ‘Voulez Vous’, ‘Mama Mia’, ‘Knowing me, knowing you.’ Alle bekende nummer kwamen langs. En natuurlijk ‘Dancing Queen’, met een knipoog naar de band Queen.

Bij de laatste nummers kwam ook het publiek los. Men bleef keurig zitten en meezingen mocht niet. Meeklappen wel en dat werd dan ook met vol enthousiasme gedaan. Dat hadden de zussen zeker verdiend, evenals het geweldige slotapplaus.