Concert Excelsior in De Kunstgreep gaat niet door

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Pixabay))

OOSTZAAN - Het geplande, uitgestelde bevrijdingsconcert van Excelsior Oostzaan gaat op 24 oktober niet door. Excelsior stond al startklaar na een ongewone voorbereidingsperiode van ruim driekwart jaar… Want ondanks een noodgedwongen annulering in april, een lange onderbreking en onvolledige repetities door verplichte thuiszitters met mogelijke corona-klachten of testen in de naaste omgeving, konden de repetities bij Excelsior ‘gewoon’ doorgang vinden.

Door het ruime clubgebouw is de 1,5 meter (en in de blaasrichting zelfs 2 meter) afstand goed te hanteren. Hoewel Excelsior niet op volle sterkte aan de bak zou kunnen waren ze er klaar voor. Het is echter volgens de huidige corona richtlijnen in De KunstGreep al vol met de bezetting van het orkest (maximaal 30 personen). Hierdoor is er geen ruimte meer voor het publiek en zelfs niet voor de gastzangeressen…

Samenwerking met Radio9

Om de inspanningen van de afgelopen periode niet voor niets te laten zijn heeft Excelsior samenwerking gezocht met Radio9 om de Oostzaanse muziekliefhebbers toch te laten genieten van het concert. Hiervoor staan opnamen gepland volgens coronaregels. Excelsior zal bij de opnamen een aangepaste selectie uit het concertprogramma opnemen in het eigen clubgebouw. 

‘Soldaat van Oranje’

Naast een aantal korte fanfarewerken, waaronder de mars ‘Arromanches’, zullen ook bekendere werken als ‘Soldaat van Oranje’, ‘String of Pearls’ en ‘Candyman’ worden gespeeld.

Het streven is de opnamen op zaterdagavond 24 oktober om 20.00 uit te zenden, de oorspronkelijke concerttijd, maar dat is op dit moment nog ongewis. Houd voor de exacte tijden onze facebookpagina en de berichtgeving van Radio9 in de gaten.