Opschoondag krijgt in Oostzaan vervolg

Algemeen
De groep was klein, maar wel gemotiveerd.
De groep was klein, maar wel gemotiveerd. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, luidt het gezegde, maar ook met minder zielen kun je een geslaagde activiteit beleven. De landelijke Opschoondag kende in Oostzaan een magere opkomst. Het enthousiasme en resultaat waren er niet minder om.

Vijf buurtbewoners, die zelf al regelmatig een rondje door de omgeving lopen, voegden zich bij het bestuur van De Bres, waardoor er een groepje van elf opruimers ontstond. Het was prachtig weer en geen straf om buiten bezig te zijn voor het goede doel. De groep ging van start rond 9.30 uur en vooral de omgeving rondom het buurthuis, de Doktersbuurt en Bloemenbuurt zijn ontdaan van afval..

Dit bleef niet onopgemerkt. Heel veel leuke reacties kwamen op Facebook te staan en ook op straat werden de deelnemers vriendelijk bedankt. Binnen twee uur is veel afval opgehaald. De opruimmaterialen waren door de gemeente Oostzaan beschikbaar gesteld.

Bestuurslid Josien Schaft: “Ondanks dat de opkomst niet zo groot was, willen wij proberen om dit om de twee maanden te herhalen. Misschien haken er dan meer mensen aan. Wat wij vooral veel aantroffen waren sigarettenpeuken en papiertjes van keelsnoepjes; met mondkapjes viel het mee. Eén van de deelnemers heeft zelfs een blije kei gevonden: dat is op dit moment heel erg hot in Oostzaan. Diverse creatieve mensen in Oostzaan beschilderen stenen en leggen die op ergens neer zodat het een leuke verrassing is als je die vindt.”

Er is veel afval opgehaald.
Eén van de deelnemers vond een blije kei.
De slootkanten werden niet vergeten.