WelzijnWonenPlus neemt SHO over

Algemeen

OOSTZAAN - Stichting Hulpdienst Oostzaan (SHO) is een begrip in Oostzaan. Vanaf 1973 heeft deze vrijwilligersorganisatie een belangrijke rol gespeeld in het ondersteunen van ouderen en kwetsbare in de samenleving. Al deze jaren werd de organisatie gerund en draaiend gehouden door vrijwilligers. Zij hebben fantastisch werk kunnen doen en nu breekt een nieuwe tijd aan.

Per 1 januari 2022 draagt het bestuur van de SHO haar activiteiten met vol vertrouwen over aan WelzijnWonenPlus. Daarmee komt op korte termijn een einde aan de SHO als organisatie. WelzijnWonenPlus zal met haar kennis en kunde het vrijwilligerswerk in Oostzaan verder organiseren. 

Wat betekent dat voor de inwoners van Oostzaan? Eigenlijk helemaal niets. Sinds twee jaar wordt er al intensief samengewerkt en zijn er afspraken gemaakt over de toekomst. Door de toenemende vergrijzing en het feit dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen, is het belangrijk het vrijwilligerswerk verder uit te bouwen. WelzijnWonenPlus gaat met dezelfde vrijwilligers verder, naast een aantal nieuwe enthousiaste vrijwilligers, die er de afgelopen tijd bij zijn gekomen. 

De dienstverlening die door SHO werd uitgevoerd, zal nu via WelzijnWonenPlus lopen, maar daar is niets van merken. Ook Tafeltje Dekje wordt ongewijzigd voortgezet en niemand hoeft zich dus zorgen te maken over de maaltijd. 

Daarnaast werkt WelzijnWonenPlus ook graag samen met andere organisaties. Zij willen ervoor zorgen dat Oostzaan een fijne plaats blijft om te wonen, ook voor diegenen die wat meer zorg en aandacht nodig hebben. De organisatie gelooft in een samenleving waarin mensen er voor elkaar zijn en elkaar helpen als dat nodig is.

Wil jij ook vrijwilliger zijn? Je kunt dit doen door je structureel in te zetten, maar ook een paar keer per jaar. De mogelijkheden zijn divers, dus ook als je maar weinig tijd hebt, ben je als vrijwilliger ontzettend welkom. Bekijk de website (www.welzijnwonenplus.nl) en facebookpagina. Daarop is te zien wat voor activiteiten WelzijnWonenPlus doet als organisatie in Oostzaan, maar ook de andere vestigingen in Zaanstreek-Waterland. Bellen is mogelijk via 06-10019676.