Ontwikkeladvies voor 45-plussers

  Nieuws

OOSTZAAN - Een gratis ontwikkeladvies voor de loopbaan van 45-plussers. Dat kan bij Inzicht360 in Oostzaan. Dankzij overheidsubsidie biedt mindfulness- en loopbaancoach Mirjam van Remmerden het Ontwikkeladvies voor 45? kosteloos aan. Het Ontwikkeladvies voor 45? is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, na te denken over hoe je op een gezonde en prettige manier kunt blijven werken tot de nieuwe AOW-leeftijd.
Het traject geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Hierbij gaat het erom dat men actief gaat nadenken over hoe men werkend de pensioenleeftijd kan bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid zoveel mogelijk kan voorkomen. Het traject bestaat uit drie gesprekken met als uitkomst een ontwikkelplan met daarin concrete acties die men kan gaan ondernemen om de mogelijkheden te vergroten om aan het werk te blijven tot het pensioen. Het ministerie heeft specifieke doelgroepen aangewezen die gebruik van de regeling kunnen maken. Inzicht360 biedt dankzij deze regeling dit adviestraject gratis aan voor administratief en secretarieel medewerkers, assistenten en managementassistenten. Voorwaarde is dat de deelnemer 45 jaar of ouder is, minimaal 12 uur per week werkt en niet bedreigd is met ontslag, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.
Inzicht360 in Oostzaan is in 2015 opgericht door Mirjam van Remmerden en richt zich op de hardwerkende professional die met stressklachten te maken krijgt die goed functioneren in de weg (kunnen gaan) staan. Naast individuele coaching biedt Inzicht360 ook een individueel mindfulnessprogramma. Tevens worden er enkele keren per jaar groepsprogramma’s aangeboden.
Meer informatie over het aanbod van Inzicht360 is te vinden op: http://inzicht360.nl/ontwikkeladvies.

Meer berichten