OFC boekt fraaie winst

  Nieuws

OOSTZAAN - OFC won ook haar tweede duel in de Derde Divisie. Het team van trainer Eric Heerings had lange tijd moeite met de sterke tegenstander uit Tiel, maar het werd uiteindelijk toch 3 - 1. TEC, dat vorig seizoen degradeerde uit de Tweede Divisie, kon zonder punten terug naar huis. Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen. OFC wist dat er een sterke tegenstander op bezoek zou komen.
Nick Zeijlmans, afkomstig van Jong Volendam, stond na een blessure in de basis en dat ging voorspoedig. Al vroeg in de wedstrijd kon Frank Schilder scoren, de treffer werd echter afgekeurde wegens een overtreding. Daarna waren beide teams lange tijd aan elkaar gewaagd. Na een klein half uur kon TEC na een snelle uitval op 0 - 1 komen. Enige minuten later kon Schilder met het hoofd 1-1 scoren. Beide teams kregen tot en met de rust nog een aantal kansen. De tweede helft was amper begonnen of Tim Ruder kwam in het veld. Hij liet een prima indruk achter en door hem er meer gevaar voorin. De middenvelder die van ASV De Dijk is overgekomen bracht de broodnodige rust in het spel van de thuisploeg.
Een hoofdrol was er ook voor Henry Opoku die overal op het veld was te vinden. OFC kon steeds vaker druk zetten en door Ruder werd het 2-1. TEC probeerde daarna nog van alles om op gelijke hoogte te komen. Doelman Atam Koroglu en zijn achterhoede bleven goed overeind. Wel had de rechtsbuiten van TEC pech dat zijn onhoudbare schot op de paal terecht kwam. Een dik kwartier voor tijd kon Edip Biberoglu het duel beslissen door 3 - 1 te scoren. TEC bleef het daarna wel proberen maar kon niet dichterbij komen. Na afloop was Heerings natuurlijk blij met de zege. "TEC heeft een sterke ploeg, dat hebben ze in de beker tegen GVVV laten zien. Ondanks de degradatie zijn ze zeker niet verzwakt. Volgende week moeten we naar Goes. Dat wordt een lange reis en een zware wedstrijd. Ze zijn net als wij nog ongeslagen en hebben een sterke groep. We gaan uit van onze eigen kracht. Ik ben zeer tevreden over het getoonde spel vandaag." Opoku was ook een tevreden mens. "In de eerste helft waren er geen verschillen. In het tweede bedrijf lieten we toch zien net iets beter te zijn. Het geeft extra vertrouwen." Opuku, in het dagelijks leven werkzaam als maatschappelijk werker voor jongeren, verwacht tegen Goes de nodige spanning. "Als we van ze winnen is onze seizoenstart in elk geval goed. Het moet mogelijk zijn en we schrikken niet van een lange reis."

Meer berichten