Verkeerde man aangehouden na verlaten plaats ongeval op A4

112-nieuws
Er werden politiehonden ingezet tijdens de zoekactie naar de verdachte.
Er werden politiehonden ingezet tijdens de zoekactie naar de verdachte. (Foto: Regio15)

De 36-jarige man uit Spanje die zondagmiddag 3 maart werd aangehouden door de politie, was niet de bestuurder waar men naar op zoek was. Dat meldt de politie maandagmiddag. Inmiddels is er een andere verdachte bekend.

De man werd gearresteerd vanwege zijn vermoedelijke betrokkenheid bij een ongeval op de A4 richting Rotterdam eerder die dag. De aanrijding resulteerde in verwondingen voor een 24-jarige automobilist uit Den Haag, die na het incident werd achtergelaten terwijl de veroorzaker te voet vluchtte. 

Die veroorzaker was dus niet de man uit Spanje. Een ander persoon is nu aangehouden als vermoedelijke bestuurder. Details over de identiteit van deze persoon zijn niet bekend.

Rond 09.30 uur vond de aanrijding tussen beide personenauto’s plaats, waarna beide voertuigen tot stilstand kwamen op de vluchtstrook. Eén van de bestuurders stak de snelweg over en vluchtte in de richting van Den Hoorn. Ondanks een grootschalige inzet van de politie kon de vluchtende bestuurder niet direct worden gevonden in de nabije omgeving. Dankzij nauwgezet onderzoek en samenwerking met de politie van de eenheid Rotterdam werd in eerste instantie een 36-jarige man later in Rotterdam aangehouden. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht voor medische behandeling.

Bron: Politie.nl