Afbeelding
(Foto: )

Ingezonden bericht: Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een bad?

Algemeen

Met alle respect voor een verfrissende douche, er gaat niets boven de spa-ervaring van het binnenlopen in de badkamer, de deur sluiten en zachtjes glijden in de omhelzing van een badkuip gevuld met gloeiend heet, luxueus geurend water. Maar, dan heb je natuurlijk wel een bad nodig in je huis. Veel Nederlanders kiezen ervoor om dit niet meer te plaatsen in een badkamer aangezien het veel ruimte inneemt. Wil je toch een bad kopen? Het is dan een goed idee om rekening te houden met de onderstaande factoren!

Gebruiker

Zijn er kinderen of ouderen in je huishouden? Als dit het geval is, zorg er dan voor dat het bad gemakkelijk in en uit kan als het waarschijnlijk regelmatig zal worden gebruikt. Tegelijkertijd wil je een badkuip die diep genoeg is om je lichaam volledig onder te dompelen in water. Badkuipen zijn normaal gesproken 40-45 cm diep, maar kunnen in sommige gevallen dieper zijn. Wat de beste diepte is van een bad hangt echt van de gebruiker af, let hier dus goed op.

Douche

Als de ruimte in je badkamer krap is, wil je ook in je badkuip douchen. Dat betekent kiezen voor een bad waarin je kunt staan en douchen. Je kunt dan dus niet alleen liggen in het bad om zo schoon te worden, maar je kunt het ook gebruik maken als een douche. Dit kan een goed idee zijn aangezien het ruimtebesparend is, al zie je het nog maar weinig in Nederland. Een combinatie van een douche en badkuip is alsnog een aanrader in kleine badkamers!

Locatie

Waar is de vloerafvoer? Kun je het bad daar neerzetten? En waar wil je de mixer? Ziet het eindresultaat eruit zoals je je had voorgesteld? Badkuipen zijn er tegenwoordig in alle lengtes, vormen en maten. Welke je kiest, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren en smaak – en ook van waar je hem voor wilt gebruiken. Bovendien heb je mogelijk te maken met een ongelijke vloer in de badkamer. Je zult dan een bad moeten kiezen met verstelbare poten zodat je het waterpas kunt neerzetten.

Materiaal

Badkuipen zijn er in verschillende materialen, net zoals het geval is bij de Timberland schoenen. De conventionele keuze is staal en email, een extreem kras- en stootvaste combinatie. Het feit dat het zo duurzaam is, maakt het ideaal voor badkuipen die vaak worden gebruikt. Composietmateriaal – zoals acrylaat of gegoten marmer – is een moderner materiaal dat de warmte langer vasthoudt. Dit materiaal maakt het ook mogelijk om kuipen in meer ongebruikelijke vormen te produceren, maar ze zijn meestal minder robuust dan stalen kuipen.

Bubbels

Omdat een bubbelbad een machine is, is het complexer - zowel om te installeren als om te onderhouden. Het is essentieel dat je het correct hebt ge?nstalleerd, dus neem een gekwalificeerde elektricien in dienst om het elektrische werk te doen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem gemakkelijk schoon te maken is, omdat het erg vuil kan worden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een bad zonder bubbels, dit hangt van je eigen voorkeur af.

Afbeelding
Nicole van Houwelingen neemt afscheid van Inter Rijswijk Sport 1 jul, 21:58
Afbeelding
Vacature voor burgemeester Rijswijk gesloten: 11 kandidaten hebben belangstelling Politiek 1 jul, 21:20
Afbeelding
Tweede Hely Hub met duurzame deelmobiliteit in Parkrijk geopend Algemeen 1 jul, 20:00
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Grote opkomst bij afscheid wethouders Johanna Besteman en Jeffrey Keus Algemeen 1 jul, 11:55
Afbeelding
Ouderen in Rijswijk fietsen komende weken virtuele Tour Algemeen 1 jul, 11:16
Afbeelding
Het gaat goed met de padden in ons gebied, behalve in Monster en Hoek van Holland Algemeen 1 jul, 09:37
Afbeelding
Eerste elektrische vuilniswagen van Avalex in gebruik genomen Algemeen 30 jun, 22:28
Afbeelding
Publieksactie tijdens Varend Corso levert 46.500 aan donaties op Algemeen 30 jun, 22:12
Afbeelding
Informatieavond over prostaatkanker Algemeen 30 jun, 17:05
Afbeelding
Zwangerschap geen roze wolk door stress? Vanaf vrijdag 1 juli helpt JGZ aanstaande ouders Zorg 30 jun, 15:30
Afbeelding
Rijswijk is eerder sterk gegroeid Historie 30 jun, 11:30
Afbeelding
Spreekuur in een container: huisartsentekort dreigt ook in Rijswijk Algemeen 30 jun, 10:59