Afbeelding
(Foto: )

Ingezonden bericht: Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een bad?

30 dec, 10:51 Algemeen

Met alle respect voor een verfrissende douche, er gaat niets boven de spa-ervaring van het binnenlopen in de badkamer, de deur sluiten en zachtjes glijden in de omhelzing van een badkuip gevuld met gloeiend heet, luxueus geurend water. Maar, dan heb je natuurlijk wel een bad nodig in je huis. Veel Nederlanders kiezen ervoor om dit niet meer te plaatsen in een badkamer aangezien het veel ruimte inneemt. Wil je toch een bad kopen? Het is dan een goed idee om rekening te houden met de onderstaande factoren!

Gebruiker

Zijn er kinderen of ouderen in je huishouden? Als dit het geval is, zorg er dan voor dat het bad gemakkelijk in en uit kan als het waarschijnlijk regelmatig zal worden gebruikt. Tegelijkertijd wil je een badkuip die diep genoeg is om je lichaam volledig onder te dompelen in water. Badkuipen zijn normaal gesproken 40-45 cm diep, maar kunnen in sommige gevallen dieper zijn. Wat de beste diepte is van een bad hangt echt van de gebruiker af, let hier dus goed op.

Douche

Als de ruimte in je badkamer krap is, wil je ook in je badkuip douchen. Dat betekent kiezen voor een bad waarin je kunt staan en douchen. Je kunt dan dus niet alleen liggen in het bad om zo schoon te worden, maar je kunt het ook gebruik maken als een douche. Dit kan een goed idee zijn aangezien het ruimtebesparend is, al zie je het nog maar weinig in Nederland. Een combinatie van een douche en badkuip is alsnog een aanrader in kleine badkamers!

Locatie

Waar is de vloerafvoer? Kun je het bad daar neerzetten? En waar wil je de mixer? Ziet het eindresultaat eruit zoals je je had voorgesteld? Badkuipen zijn er tegenwoordig in alle lengtes, vormen en maten. Welke je kiest, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren en smaak – en ook van waar je hem voor wilt gebruiken. Bovendien heb je mogelijk te maken met een ongelijke vloer in de badkamer. Je zult dan een bad moeten kiezen met verstelbare poten zodat je het waterpas kunt neerzetten.

Materiaal

Badkuipen zijn er in verschillende materialen, net zoals het geval is bij de Timberland schoenen. De conventionele keuze is staal en email, een extreem kras- en stootvaste combinatie. Het feit dat het zo duurzaam is, maakt het ideaal voor badkuipen die vaak worden gebruikt. Composietmateriaal – zoals acrylaat of gegoten marmer – is een moderner materiaal dat de warmte langer vasthoudt. Dit materiaal maakt het ook mogelijk om kuipen in meer ongebruikelijke vormen te produceren, maar ze zijn meestal minder robuust dan stalen kuipen.

Bubbels

Omdat een bubbelbad een machine is, is het complexer - zowel om te installeren als om te onderhouden. Het is essentieel dat je het correct hebt ge?nstalleerd, dus neem een gekwalificeerde elektricien in dienst om het elektrische werk te doen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem gemakkelijk schoon te maken is, omdat het erg vuil kan worden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een bad zonder bubbels, dit hangt van je eigen voorkeur af.

Afbeelding
Nog steeds brand in verwoeste panden na zeer grote brand aan de Van Gijnstraat in Rijswijk Algemeen 26 mei, 20:49
Afbeelding
Kort nieuws uit Rijswijk Algemeen 26 mei, 18:00
Afbeelding
Bijzondere expositie IN UKRAINE bij Haagse Villa Ockenburgh tijdens Dag van het Kasteel Cultuur 26 mei, 13:00
Afbeelding
Afronding project Karel Doormanlaan: ‘Ons wijkje is enorm opgeknapt’ Algemeen 26 mei, 08:00
Afbeelding
Zeer grote brand in de Van Gijnstraat in Rijswijk Algemeen 26 mei, 06:16
Afbeelding
Oekraïense muurtekening in Rijswijk bevat moedige boodschap Cultuur 25 mei, 20:00
Afbeelding
Wijkagent Tino Smit: ‘Wij hebben een heel ander beeld van Rijswijk’ Politie 25 mei, 17:00
Afbeelding
Wedstrijd Oranje softbalsters - Red Lions op 1 juni begint halfuur eerder Sport 25 mei, 12:58
Afbeelding
Band ‘Bill and his Hawaiians’ stopt na negen jaar; Wim Zweekhorst gaat door met kwintet Cultuur 25 mei, 12:28
Afbeelding
Forse toename meldingen discriminatie regio’s Haaglanden en Hollands Midden Algemeen 25 mei, 08:42
Afbeelding
Journalist Ronald Mooiman herstellende na pijnlijke val in Rijswijk Algemeen 24 mei, 19:30
Afbeelding
Dierenambulance Den Haag: ‘Bel niet te snel als je jong vogeltje ziet’ Algemeen 24 mei, 17:00
Afbeelding
Groencafé én groenmarkt bij Museum Rijswijk op zaterdag 28 mei Cultuur 24 mei, 14:21
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.