Publiek, Rijswijkse en Delftse kunstenaars trekken samen op in de bieb

Algemeen
Kunstenaars aan het werk.
Kunstenaars aan het werk. (Foto: Mariska Mallee)

In de bibliotheek van Rijswijk begint zaterdag 12 februari een gemeentegrens-overstijgende expositie van Rijswijkse en Delftse kunstenaars.

Dat samendoen past in de gedachte achter de expositie. Kunstenaars van de Rijswijkse stichting Arti-Shock en van het Delftse ateliercomplex Bacinol trokken een paar maanden samen op. De eerste resultaten waren vorig jaar te zien in het Stadskantoor van Delft. De komende expositie in de Rijswijkse bibliotheek is het vervolg. Met vooral veel nieuw werk.

In groepjes van steeds een Rijswijkse en een Delftse kunstenaar maakten zij kunst die gaat over grenzen: de grenzen tussen Rijswijk en Delft en over de grenzen van kunstenaars uit beide gemeenten. Het resultaat is verrassend. Over andere Gezichten op Delft en Rijswijk, over de symbiose tussen Delfts blauw en klei uit Pasgeld bijvoorbeeld. Maar ook over de Vliet en Schie als scheidings- én verbindingsroute.

Gratis workshops

Vrijdagmiddag 11 en 25 maart, zaterdagmiddag 12 en 26 maart kunnen mensen kosteloos meedoen aan workshops. Maquette-bouwen, keramiek maken met Rijswijkse klei, microscoperen, tattoos ontwerpen, mono prints en collages maken bijvoorbeeld.

Voor meer informatie hierover zie: www.bibliotheekaandevliet.nl. Inschrijven kan via gustoateliers@gmail.com of via het aanmeldformulier in de folder over De Ontmoeting, zoals dit Delfts-Rijswijkse project heet.

De folder ligt in de bibliotheek, bij galerie Arti-Shock in de Schoolstraat 26 en in de Rijswijkse ateliers in de Torenstraat 1c en 1e.

Expositie ‘De Ontmoeting’ is van 12 februari tot en met 2 april te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek, Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk.