Haal een gratis boom op voor je tuin in Rijswijk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Je moet er een eindje voor rijden, maar dan heb je ook wat: een boom in je tuin, waarmee je zorgt voor verbetering van luchtkwaliteit (en in Rijswijk is dat hard nodig), verkoeling in de zomer en de opname van water tijdens regenbuien. 

Op woensdag 30 maart geeft Stichting Het Zuid-Hollands Landschap in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij 1.600 gratis bomen weg in Oostvoorne en Noordwijkerhout. Bomen voor Zuid-Holland is onderdeel van de landelijke Plan Boom campagne. Het enige wat je hoeft te doen is inschrijven.

Een boom heeft niet alleen voordelen voor mensen. Je tuin is bovendien een plek waar insecten, kleine dieren en vogels hun voedsel zoeken, schuilen en broeden. Hoe meer bomen en struiken in de tuin, hoe meer leven je aantrekt. Vergroening van je tuin heeft een positieve invloed op de natuur.

Reserveer je bomenpakket! Wil jij een gratis bomenpakket, bestaande uit een ruwe berk, meidoorn en liguster, om je tuin, schoolplein of bedrijventerrein te vergroenen? Reserveer een tijdslot en kom woensdag 30 maart één van de gratis bomenpakketten ophalen in Oostvoorne of Noordwijkerhout.

Reserveer je bomenpakket en tijdslot via: www.zhl.nl/boompakket.

Plan Boom Bomen voor Zuid-Holland is onderdeel van de landelijke Plan Boom campagne van de Natuur en Milieufederaties. Samen planten we tien miljoen bomen door het hele land voor een groener, gezonder en mooier Nederland! Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.