Deze kaarten in Rijswijk zijn ‘goud waard’

Algemeen
Shosha maakt kaarten met Jasmin (l) en Sandy.
Shosha maakt kaarten met Jasmin (l) en Sandy. (Foto: RH)

“Overal in je buurt zijn zieken, eenzame ouderen, kinderen in ziekenhuizen, mensen in verzorgingshuizen. Of het nu een bekende is of niet, het is leuk om ze te verrassen met een zelfgemaakte kaart”, vertelt Shosha. Sinds kort maakt ze samen met Jasmin en Sandy kaarten. Ze noemen zich de Admiraaltjes en komen op maandag bij elkaar in Studio Welzijn. 

Door Robert Heijdemann

Shosha maakt al jaren kaarten die ze stuurt naar mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Als ik op marktjes ben of bij een creawinkel, altijd zoek ik materiaal. Mooi papier in alle kleuren, maar ook figuurtjes zoals bloemen en harten. Ook zie je veel mooi inpakpapier met versieringen. Tegenwoordig maak ik ook veel 3D kaarten”, vertelt ze. Al lang liep ik met het idee om dat samen met anderen kaarten te gaan doen. Toen kwam ze in contact met Marissa Marissa Ruiz Benitez van Welzijn Rijswijk.

Leuk idee

In haar werk komt Marissa bij veel ouderen en zieken. “Bedenk je eens hoe het voelt als die dan een extra kaartje op hun deurmat of in hun brievenbus krijgen. Wat een leuk idee. En de vrijwilligers zijn creatief bezig en ontmoeten andere Rijswijkers”. Sandy maakte ook al kaarten, maar leert hier weer nieuwe technieken. “Bij mij in de buurt is een man die met zijn bed voor het raam staat. Wat is er niet leuker dan hem te verrassen”. Ook Jasmin heeft haar plaats al gevonden bij de Admiraaltjes. “Thuis lig mijn hele eettafel vol met papier en karton. In alle kleuren en maten. Elke dag ben ik wel aan het knutselen. Maar zo met elkaar is het toch nog leuker”.

“We leven in een tijd met veel eenzaamheid. Op deze manier kijken we naar elkaar om. Een kaart is een kaart, een ontzettend mooi gebaar voor eenieder die het verdient”, zegt Shosha. “Wij hopen snel een mooie grote groep te krijgen, met liefdevolle mensen, met een hart van goud die dat willen uitstralen naar de mensen die het nodig zijn”.

Open ochtend

Wil je eens meemaken hoe het is om samen kaarten te maken, kom dan op maandag 9 mei van 10.30 en 12.00 uur vrijblijvend langs in Studio Welzijn aan de Admiraal Helfrichsingel. En maak een kaart.

In verband met de voorbereidingen wel graag aanmelden op deadmiraaltjes@gmail.com.