Welke verbeterpunten kwamen er 19 mei aan het licht tijdens de wijkschouw in Rijswijk?

Algemeen
Het team dat donderdag 19 mei de stromende regen trotseerde tijdens de wijkschouw.
Het team dat donderdag 19 mei de stromende regen trotseerde tijdens de wijkschouw. (Foto: Robert Heijdemann)

“Tijdens de wijkschouw inventariseren we de verbeterpunten in de wijk. Aandachtspunten kunnen bijvoorbeeld zijn zwerfvuil, het groen, gevaarlijke plekken of situaties, maar het kan ook gaan om nieuwe projecten”, vertelt Dennis Bodano, wijkcoördinator van de gemeente Rijswijk. Donderdag 19 mei, tijdens de stromende regen, werd een wijkschouw door de Muziekbuurt met 16 deelnemers gehouden. Ook nu kwamen diverse verbeterpunten aan de orde.

Alhoewel het weer niet echt meezit, is er een grote opkomst. Naast de bewonersorganisatie Muziekbuurt, de buurtpreventie en sociaal werk en de jongerenwerker van Welzijn Rijswijk zijn ook de politie, handhaving en de woningbouwcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes aanwezig. De wandeling door de wijk begint in Studie Welzijn en gaan zigzaggend door de wijk om te eindigen bij de Smeltkroes waar de koffie en thee klaar staat. Met lekkere verassingen erbij van Welzijn Rijswijk.

Betrokken bij de wijk

Alhoewel het een uiteenlopend gezelschap is, hebben ze één overeenkomst. Allemaal zijn ze nauw betrokken bij de Muziekbuurt en willen ze zich inzetten voor de wijk. Tijdens de wandeling valt op dat er zoveel groenstroken zijn in de wijk. Alleen laat het onderhoud hier en daar te wensen over. Paden waar het grind erg dun is en waar onkruid groeit. Bankjes die aan een verfje toe zijn.

Buurtinitiatief

In de Clavecimbellaan zien we de speeltuin met de speelgoedcontainer. Deze container is een initiatief van de bewoners en wordt beheerd door vrijwilligers. Vooral met mooi weer komen moeders met kinderen hier graag. Toch een verbeterpuntje. De speeltuin is omgeven door struiken. Op één plek na, waardoor kinderen ongezien de straat op kunnen lopen. Dat wordt direct op de actielijst gezet.

Roze koeken

Na afloop zitten de wandelaars met koffie of thee met een roze koek aan de grote tafel in de Smeltkroes. Anderen staan met elkaar te praten. Dennis: “Deze wandelingen zijn goed om verbeterpunten te verzamelen. Maar wat eigenlijk net zo belangrijk is het dat iedereen hier met elkaar over de Muziekbuurt praat. Deze contacten zijn belangrijk om resultaten te bereiken.”