Oranje softbalsters spelen opnieuw tegen Red Lions in Rijswijk

Sport
Het herensoftbalteam van Red Lions is vastberaden op 1 juni de dames van Team Kingdom of the Netherlands te verslaan.
Het herensoftbalteam van Red Lions is vastberaden op 1 juni de dames van Team Kingdom of the Netherlands te verslaan. (Foto: Ronald Mooiman)

In hun voorbereidingen op de Canada Cup en het Europees Kampioenschap deze zomer, komen de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands ook dit jaar weer naar Rijswijk voor een oefenwedstrijd. 

Net als in september 2021 zal het eerste herensoftbalteam van Red Lions – dat uitkomt in de hoofdklasse – op woensdag 1 juni de tegenstander zijn. En hoewel Red Lions vorig jaar de winst aan de Oranje-dames moest laten, zijn ze dit jaar, mede dankzij een aantal nieuwe aanwinsten, vastberaden de dames te verslaan.

Facelift

De wedstrijd, die om 20:00 uur begint, is gratis toegankelijk voor iedereen die dit spektakel wil bijwonen. Het softbalveld van Red Lions kreeg in de afgelopen paar jaar een facelift, mede omdat de dames van Red Lions toen naar de op-één-na hoogste klasse in het Nederlandse softbal promoveerden. Het veld is nu uitgerust met meer tribunes, een enorm scorebord en een lichtinstallatie, wat het spelen van topwedstrijden als deze mede mogelijk maakt.

Noteer dus alvast in de agenda, woensdag 1 juni, 20.00 uur: Team Kingdom of the Netherlands vs. Red Lions. Het softbalveld van Red Lions ligt op sportpark Hoekpolder aan de Weidedreef 2 in Rijswijk. Het is goed bereikbaar per fiets, auto en tram 17.