Kort nieuws uit Rijswijk

Algemeen
De werknemers van HTM leggen donderdag 2 juni het werk neer. Die dag rijden er geen bussen en trams.
De werknemers van HTM leggen donderdag 2 juni het werk neer. Die dag rijden er geen bussen en trams. (Foto: Archief)

Wat was er in het Rijswijks nieuws de afgelopen week? Een kort overzicht.

Gebouwbrand

Vrijdagavond 20 mei is er brand uitgebroken aan de Prinses Irenelaan in Rijswijk omstreeks kwart voor 9 ‘s avonds. De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en één hoogwerker. Ook zijn er drie ambulances naar de locatie gestuurd.

Geen aanwijzing meer

Rijswijkse thuiszorgaanbieder Tamaja Okolo Zorg (TOZ) heeft geen aanwijzing meer, zo meldt Zorgkrant.nl. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing, die eind 2021 werd gegeven, beëindigd. De thuiszorgaanbieder heeft de nodige verbeteringen doorgevoerd om volledig aan de aanwijzing te voldoen. Afgelopen januari voldeed TOZ al aan het eerste deel van de aanwijzing.

RCL wint van Te Werve

Voetbalclub RCL uit Leiderdorp ging zaterdag 21 mei op bezoek bij Te Werve op Sportpark Vredenburch. De Rijswijkers kwamen wel op voorsprong, maar daarna krabbelden de Leiderdorpers op en wonnen met 1-3.

Milieuzones?

De gemeente wil misschien milieuzones invoeren in Rijswijk, omdat de lucht vervuild is. Dit komt vooral door uitlaatgassen van verkeer. Uit onderzoek blijkt dat de luchtkwaliteit in Rijswijk onder het landelijk gemiddelde ligt. Het invoeren van milieuzones zou misschien kunnen helpen: bepaalde vervuilende voertuigen mogen in sommige gebieden dan niet rijden. De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheden hiervoor. Inwoners van Rijswijk kunnen hun mening geven op https://samen.rijswijk.nl/nl-NL/projects/milieuzones.

Geen bussen en trams op donderdag 2 juni

De werknemers van HTM leggen donderdag 2 juni het werk neer. Dit besluit werd genomen door vakbonden FNV en CNV na het aflopen van een ultimatum met cao-eisen om 12.00 op woensdagmiddag 18 mei. Ook deelde de werkgever 18 mei ‘doodleuk’ mee het eindbod dat ze in februari op tafel legde eind van de maand te gaan uitbetalen; terwijl dat eindbod door de leden van de vakbonden ‘massaal’ was afgewezen, zo meldt de FNV op haar website. De staking zal plaatsvinden in de regio Haaglanden; ook in Rijswijk. Er wordt vooralsnog niet gestaakt tijdens de eindexamens van middelbare scholieren.