RVC Celeritas naar de volgende ronde na bloedstollende thriller

Algemeen
Donderdag en zaterdag komen de Red Lions in actie.
Donderdag en zaterdag komen de Red Lions in actie. (Foto: Archief)


De voetballers van RVC Celeritas hebben dinsdag in een spannend duel tegen derdeklasser ’s Gravendeel de volgende ronde bereikt. Nadat Celeritas met rust nog met 2-0 voor stond door treffers van Jergo Leijdekkers en Gio Serbony, kwam het elftal van ’s Gravendeel toch nog op een 2-2 gelijke stand.

Daarvoor was er een rode kaart voor Celeritas doelman Murat Ozcan en maakten de gasten uit de toegekende strafschop de gelijkmaker. De ’s Gravendelers kwamen op een 2-3 voorsprong, maar Joey Klijn bezorgde de Rijswijkers toch nog een herkansing op de volgende ronde in de nacompetitie: 3-3. In de verlenging was Klein weer succesvol en zorgde een eigen treffer van ’s Gravendeel voor de 5-4 eindstand in het voordeel van RVC Celeritas.

In de finale van de nacompetitie komt Celeritas zaterdag op nog onbekend terrein uit tegen Excelsior’20 voor een plek in de derde klasse.

Vredenburch wist de volgende ronde van de nacompetitie niet te bereiken. In een thuisduel werd dinsdag kansloos met 0-5 verloren van FC Maense. Na een goed seizoen moeten de Rijswijkers ook volgend seizoen uitkomen in de vierde klasse.

Softbal

Naast RVC Celeritas komen zaterdag ook de softbalsters van Red Lions in actie. Maar eerst komen zij donderdag al binnen de lijnen. Dan spelen zij om 20.00 uur in Haarlem tegen het tweede team van Sparks. Zaterdag komen de Rijswijkse vrouwen op eigen veld tweemaal (14.00 en 16.10 uur) uit tegen UVV.

Korfbal

Ook de korfballers van Refleks komen weer binnen de lijnen. Komende zaterdag is vanaf 14.30 uur laagvlieger Movado uit Dordrecht de tegenstander.