4 puppy’s gedumpt en opgevangen in Rijswijk: dierenpolitie onderzoekt de zaak

Politie
Balou, Zazou, Rubyen en Yuki hebben verzorger Marjo al in hun hart gesloten.
Balou, Zazou, Rubyen en Yuki hebben verzorger Marjo al in hun hart gesloten. (Foto: Robert Heijdemann)

Ze hebben heel wat meegemaakt, maar op 11 augustus spelen vier puppy’s uitgelaten met Marjo Berghuis van dierenasiel ‘t Julialaantje. Niets herinnert meer aan de tragedie die ze ondergingen toen ze midden in de nacht in de Rijswijkse Purperstraat uit de auto werden gezet. 

Door Robert Heijdemann

Bij toeval hoorde een voorbijganger midden in de nacht van 30 juni het gejank van puppy’s. Afgaand op het geluid werden de vier hondjes gevonden, één lag al in de sloot. “In al die jaren dat ik met dieren werk, is dit voor het eerst dat een nest met vier puppy’s wordt achtergelaten, zonder enige vorm van verzorging en bescherming. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als ze niet waren opgemerkt”, zegt Marjo.

Eén lag al in de sloot

De ongeveer 16 weken oude Cane Corso’s zien er gezond uit. “Ze hebben ook al een naam gekregen: Balou, Zazou, Ruby en Yuki, twee jongens en twee meisjes”, vertelt Marjo.

DNA-onderzoek 

Het ras van de hondjes, Cana Corso, heeft een actieve rasvereniging die het er niet bij laat zitten. “De dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek. Door middel van DNA-onderzoek wordt onderzocht waar de pups vandaan komen. Voorlopig is plaatsing van Balou, Zazou, Rubyen en Yuki nog niet aan de orde. Eerst moet het onderzoek zijn afgerond”, vervolgt Marjo. “Overigens, het worden forse en stevige honden als ze zijn volgroeid. Die hebben wel een stevig baasje nodig die de leiding neemt!”

Strandwalfestival 

Gelukkig worden de hondjes momenteel liefdevol verzorgd door het team van medewerkers en vrijwilligers van dierenasiel ‘t Julialaantje. “Het team heeft wel versterking nodig. Vaste medewerkers en vrijwilligers. Op het Strandwalfestival staan we ook, dan kan iedereen die graag met dieren werkt zich melden”, vervolgt Marjo, terwijl ze snel met vrijwilligers verder gaat met het schoonmaken van de verblijven van de honden en katten. En gezegd moet worden, het dierenasiel ziet er schoon en fris uit. Hier werken mensen die hart hebben voor de dieren.