Burgemeester Verkerk: ‘Ook senioren veilig op internet’

Algemeen
Woensdag 12 oktober is er een cursus over digitale veiligheid voor senioren in Rijswijk, gehouden in het Rijswijks Lyceum.
Woensdag 12 oktober is er een cursus over digitale veiligheid voor senioren in Rijswijk, gehouden in het Rijswijks Lyceum. (Foto: Pixabay)

In totaal is 1 op de 10 senioren ooit slachtoffer geweest van cybercrime. Om dit te voorkomen, nodigt burgemeester Bas Verkerk alle Rijswijkse senioren uit op woensdagavond 12 oktober. Dan organiseert de Rijswijkse politie, gemeente en Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een bijeenkomst die begint om 19.00 uur in het Rijswijks Lyceum in de Karmozijnstraat 2. 

Senioren zijn steeds handiger op internet. Tegelijkertijd voelt de helft van hen zich weleens kwetsbaar achter de computer. Niet onterecht, want steeds meer criminelen weten het internet ook te vinden. Phishing, hacken, aan- of verkoopfraude, ze moeten er allemaal rekening mee houden. 

Risico’s digitale wereld

“Babbeltrucs, identiteitsfraude, Whatsapp-fraude, computervirussen, phishing, hacking - in het nieuws hoort u hier dagelijks over, maar hoe kunt u dit herkennen? En hoe kunt u ervoor zorgen dat dit u niet overkomt?”, aldus burgemeester Verkerk in zijn uitnodiging. “Ontdek het op de bijeenkomst ‘Senioren en (cyber)veiligheid’ op woensdagavond 12 oktober. Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid verdiepen we ons in de risico’s van de huidige (digitale) wereld en de maatregelen die u daartegen zelf kunt nemen.” Hij besluit: “Ik hoop van harte op uw deelname. Het belooft een mooie en leerzame avond te worden.”

Senioren kunnen zich tot 10 oktober aanmelden via organisatiebureau@rijswijk.nl. Voor vragen kunt u hier ook terecht of bellen naar 14 070. Naar aanmelding ontvangt u een bevestiging.