Nieuwe uitbaters gezocht voor Herberg Van Ouds ’t Nest

Cultuur
Esmeralda en Robin vinden het wel belangrijk dat de nieuwe eigenaar met net zoveel enthousiasme hun werk voortzet.
Esmeralda en Robin vinden het wel belangrijk dat de nieuwe eigenaar met net zoveel enthousiasme hun werk voortzet. (Foto: Robert Heijdemann)

Herberg Van Ouds ‘t Nest viert dit jaar haar 155 jarig bestaan. De laatste acht jaar ontvangen Esmeralda van der Ende en Robin Den Heijer de gasten. Nu is de tijd aangebroken dat ze het stokje gaan overdragen. “We hebben een prachtige tijd gehad en veel leuke mensen ontmoet. Maar onze twee kinderen worden groter en die vragen steeds meer van onze tijd”, aldus het tweetal. Ze zijn op zoek naar mensen die hun bedrijf willen overnemen. “Maar voorlopig blijven we onze gasten ontvangen en feesten organiseren”.

Door Robert Heijdemann

Esmeralda en Robin zijn beiden al vanaf hun 14e jaar actief in de horeca. “We hebben dit altijd met veel plezier gedaan. Acht jaar geleden kwam restaurant Herberg Van Ouds ‘t Nest op ons pad. Een fantastische uitdaging in zo’n karakteristiek pand dat elke Rijswijker wel kent”.

Historisch pand

De herberg dateert uit 1867 en is gelegen aan de Zandweg, de huidige Van Vredenburchweg. De toenmalige uitbater, de heer J. Th. Verlaan, nam op 28 september van dat jaar het café in gebruik. Op een oud koop-contract staat de naam: ‘Het Horen-torren-Nest’ , Later werd die naam veranderd in ‘Stations Koffiehuis De Bijenkorf’. De eerste Verlaan werd na 48 jaar opgevolgd door zijn zoon, H. Verlaan, en deze na nog eens veertig jaar door zijn zoon, weer een J. Th. Verlaan dus, die het 12 jaar volhield. Daarna hebben Theo Heijnen en zijn vrouw Jopie ‘t Nest een aantal jaren gerund. Na nog een aantal verschillende werd in 1989 Paul Smit eigenaar. Daarna namen Esmeralda en Robin de zaak over. Zij zijn sinds 1 juli 2014 de trotse eigenaren van Van Ouds ’t Nest.

Authentiek karakter

Tijdens een grondige verbouwing gaven Esmeralda en Robin de herberg weer nieuw elan. Allereerst pakten zij de eetzaal en keuken aan. Twee jaar later zijn het terras en de tuin ook opgeknapt. Ondanks de veranderingen heeft van Ouds ’t Nest altijd haar authentieke karakter behouden. Dat zorgde in de loop der jaren voor veel trouwe gasten die komen dineren in het restaurant, of rustig een biertje drinken in het bruincafé.

Prachtig bedrijf

Ze vormen met hun twee kinderen een leuk gezinnetje. “We zijn erg blij met onze zoon en dochter, maar als je lange dagen maakt in je bedrijf, dan mis je toch veel. Daarom hebben we ons besluit genomen. Best wel een moeilijk besluit. Het is zo’n prachtig bedrijf. Wij zijn nu op zoek naar mensen die ons bedrijf willen overnemen. De exploitatie en het pand zijn beide te koop. Het is dus ook niet zo dat we al weg zijn”. Esmeralda en Robin vinden het wel belangrijk dat de nieuwe eigenaar met net zoveel enthousiasme hun werk voortzet. “Wij hebben zoveel trouwe gasten en die willen hier wel blijven komen. Meer informatie over de verkoop staat op: https://www.vds-horeca.nl/.../herberg-van-ouds-t-nest/1564/.

Een bij velen bekende locatie om wat te eten of te drinken.