Unieke dronebeelden van de ‘eierdoos’ in Rijswijk

Algemeen
Een dronebeeld van het gebouw van de voormalige Sijthoff-pers, 17 oktober 2022.
Een dronebeeld van het gebouw van de voormalige Sijthoff-pers, 17 oktober 2022. (Foto: Screenshot/Nico van Geresteijn)

Het Havenkwartier is een van de plekken in Rijswijk die komende jaren grondig worden vernieuwd. Dit gebied ontwikkelt zich de komende jaren tot een plek waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. Ook het gebouw van de voormalige Sijthoff-pers krijgt een andere bestemming, maar zover is het nog niet. Nico van Geresteijn maakte afgelopen weekend unieke dronebeelden van hoe de ‘eierdoos’, zoals het gebouw in de volksmond wordt genoemd, er nu bij staat.

De Sijthoff-locatie wordt gezien als iconisch voor wat de gemeente met het Havenkwartier wil doen: er komen woontorens, stadswoningen, binnentuinen en een binnenwater. Het Sijthoff-gebouw zelf wordt, naar verwachting op zijn vroegst over enkele jaren, een hotel en conferentiecentrum.

Van deze sprankelende toekomst heeft het gebouw nu nog geen weet. Met haar door vuil aangeslagen gevel, kapotte ruiten en hier en daar aangebrachte graffiti, staat de ‘eierdoos’ er wat troosteloos bij. Met een drone heeft Nico van Geresteijn deze aanblik nu vereeuwigd; zie het YouTube-filmpje hierboven. 

Meer plekken

Van Geresteijn is van plan de komende jaren op meer plekken in Rijswijk te filmen waar hevig verbouwd wordt, zoals bij Bogaard Stadscentrum.