Verse oliebollen in 2022: hier in Rijswijk vind je ze

Algemeen
Bij Bakkerij Bosman in de Herenstraat werd het oliebollenhuisje in oktober al geopend.
Bij Bakkerij Bosman in de Herenstraat werd het oliebollenhuisje in oktober al geopend. (Foto: Archief/Robert Heijdemann)

‘Eén keer per jaar staan ze weer klaar / dan eet ik er zo 10 achter elkaar’, zong Joris Lutz vorig jaar. Waar hij het over heeft? De oliebol natuurlijk! Nu al zijn er wat plekken in Rijswijk waar je in de sfeer van Oud & Nieuw 2022/2023 een paar lekkere, ambachtelijke oliebollen kunt scoren. Na Kerstmis gaan nog meer bakkers voor je aan de slag. Van bakker tot oliebollenkraam: wij zetten 7 Rijswijkse plekken voor de oliebollenliefhebber op een rij.

Bakkerij Bosman

Aan de Herenstraat 64 staat een speciaal oliebollenhuisje van Bakkerij Bosman. Hier zijn al sinds oktober verse oliebollen te koop. De openingstijden:

Dinsdag: 09:00-17:30 uur
Woensdag: 09:00-17:30 uur
Donderdag 09:00-17:30 uur
Vrijdag 09:00-17:30 uur
Zaterdag 08:00-16:00 uur


Oliebollenkraam Bogaard

In de Bogaard, op het Bogaardplein, staat ook al jaren een oliebollenkraam. Deze is 7 dagen per week geopend van ongeveer 11:15 tot 17.00 uur.


Oliebollenkraam in de Bogaard. - DvE

Bakker Piet

Bij Bakker Piet aan de Herenstraat 33 zijn er nu al oliebollen te koop op woensdag en zaterdag. Zo medio december kan dit dagelijks worden: “Het ligt eraan hoe druk we het hebben,” vertelt een medewerkster.

Meesterbakker Remmerswaal Rodenrijs

Voor oliebollenfijnproevers is Remmerswaal Rodenrijs op 10 en 17 december dé place-to-be. Die dagen worden de verse, in eigen bakkerij gemaakte oliebollen in het filiaal afgeleverd. Na Kerst zullen er dagelijks oliebollen te vinden zijn.


Verse oliebollen horen erbij met Oud & Nieuw. Pixabay/Marjon Besteman

Banketbakkerij Lentz-De Truffel

Lentz-De Truffel start met de oliebollenverkoop na Kerstmis, tijdens openingstijden.

Bakkerij Holtkamp

Ook Bakkerij Holtkamp zet het vet na de Kerst aan. Vanaf dat moment zijn hier dagelijks dagverse, heel ambachtelijke oliebollen te vinden, tot en met 31 december. 

Drassige Driehoek

Vooral voor de mensen in Pasgeld, ‘t Haantje en Parkrijk interessant: op 31 december worden er ook oliebollen gebakken bij De Drassige Driehoek, tegen Delft aan. Deze zijn te bestellen op oliebollen@dedrassigedriehoek.nl. Je hebt al een verse oliebol voor 70 cent per stuk, en 11 voor 7 euro. Er wordt verzocht bij de bestelling ook naam en telefoonnummer aan te geven, of je een oliebol met of zonder rozijnen wilt, hoeveel oliebollen uiteraard en het tijdstip waarop je ze verwacht op te halen. Dat kan tot 4 uur ‘s middags in buurthuis ‘De Drassige Driehoek’, Jaagpad 148D.