update

Sloop Sterpassage: bijna klaar, maar ‘nog genoeg te doen’

Algemeen
Het terrein waar de Sterpassage stond op 120 meter hoogte.
Het terrein waar de Sterpassage stond op 120 meter hoogte. (Foto: Screenshot YouTube)

Hoe gaat het met de sloop in de Bogaard? Dat zien we in het nieuwste YouTube-filmpje van Nico van Geresteijn. Op 28 november maakte hij voor de derde keer dronebeelden van de locatie waar tot voor kort de Sterpassage nog stond, maar waar in de nabije toekomst The Orchard I en II zullen verrijzen.

Bogaard


De beelden zijn gemaakt op 120 meter hoogte en laten zien dat de sloop echt al in een vergevorderd stadium is. Het kan nu niet lang meer duren voor het terrein geheel leeg is. Volgens de planning zou de sloop begin 2023 zijn voltooid. 

‘Nog genoeg te doen’

Projectmanager Milly van Oers laat na een vraag naar de vordering van de sloop weten: “Het klopt dat de sloop al aardig opschiet! Het lijkt ook alsof we al bijna klaar zijn als we de bovenbouw van de voormalige Sterpassage hebben gesloopt, maar daarna wordt ook de onderbouw (fundering) gesloopt. Daar zijn we de komende periode nog volop mee bezig. Daarnaast worden er door de sloopaannemer damwanden geplaatst ten behoeve van de nieuwbouw (en sloop). Dus ondanks het feit dat de Sterpassage niet meer zichtbaar is, is er nog genoeg te doen komende 2 maanden.” Maar: “De verwachting is nog steeds dat we eind januari 2023 klaar zijn met de sloop van boven- en onderbouw en we het terrein helemaal hebben opgeruimd.”

Met dank aan Nico van Geresteijn