Komend weekend geen treinen van en naar Rijswijk

Algemeen
Zaterdag 10 en zondag 11 december rijden er geen treinen via het station, wel bussen.
Zaterdag 10 en zondag 11 december rijden er geen treinen via het station, wel bussen. (Foto: Archief/DvE)

Er rijden in het weekend van 10 en 11 december 2022 geen treinen tussen Den Haag en Schiedam. Dat is omdat ProRail op verschillende locaties aan het spoor werkt. Ook in Rijswijk worden werkzaamheden verricht.

Verder worden er bij Den Haag Binckhorst, Den Haag Hollands spoor en Schiedam onderdelen van het spoor vernieuwd: wissels, spoorstaven, dwarsliggers, spoorstenen en/of bovenleiding. Dit is nodig om te zorgen dat het spoor veilig en betrouwbaar blijft en er minder storingen optreden, aldus ProRail.

Meer treinen in toekomst

Op het traject tussen Rijswijk en Rotterdam wordt al een tijd gewerkt aan het Programma Hoogfrequent Spoor. Er gaan hier zoveel treinen rijden - acht intercity’s en zes sprinters - dat reizigers niet meer de tijd hoeven te checken. Want om de paar minuten kunnen ze dan instappen. In het weekend van 10 en 11 december wordt gewerkt aan de bovenleiding en spoorwegbeveiliging van twee nieuwe sporen. Op station Delft werken ProRail en Strukton aan de staalconstructie van de lift naar een nieuw perron. Bij station Delft Campus tot slot wordt gewerkt aan de bovenleiding, wissels en spoorwegbeveiliging.

Bussen

Door de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Den Haag Centraal en Schiedam Centrum. Wie tussen Schiedam en Rotterdam Centraal wil reizen, moet rekening houden met een aangepaste dienstregeling van zaterdag 10 december om 0.20 uur ‘s nachts tot en met maandag 12 december 5.00 uur. Actuele reisinformatie is te vinden in de reisplanner op ww.ns.nl.

Bron: ProRail