Meer files bij eerste afsluiting Beatrixlaan

Auto
Een lange file met auto’s op de Prinses Beatrixlaan richting De Haag ter hoogte van De Bogaard.
Een lange file met auto’s op de Prinses Beatrixlaan richting De Haag ter hoogte van De Bogaard. (Foto: RH)

De Prinses Beatrixlaan van Rijswijk richting Den Haag is dit weekend van vrijdagavond 3 maart tot en met zondagnacht 5 maart afgesloten voor verkeer. Dit vanwege de voorbereidingen voor de aanleg WarmtelinQ, het warmtenet waarmee huizen en bedrijven verwarmd gaan worden met restwarmte uit de Rotterdamse haven.

Door Robert Heijdemann

Eind maart start WarmtelinQ met de aanleg van de warmtetransportleiding onder de Prinses Beatrixlaan. In maart zijn er voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van deze leiding. De Prinses Beatrixlaan is daarom een aantal keren gedeeltelijk afgesloten.


Een lege Prinses Beatrixlaan tussen Rijswijk en Den Haag. - RH

Niet zonder gevolgen

De Prinses Beatrixlaan is een belangrijke en vooral drukke doorgaande weg. Het afsluiten hiervan tussen de Generaal Spoorlaan en de grens met Den Haag blijft niet zonder gevolgen voor weggebruikers. Al direct bij het kruispunt van de Sir Winston Churchilllaan en de Prinses Beatrixlaan loopt het verkeer vast. De automobilisten zien het stoplicht zeven keer van rood op groen springen voor ze de Prinses Beatrixlaan op kunnen rijden. Op dit deel van de Prinses Beatrixlaan - ter hoogte van Bogaard Stadscentrum - staat het verkeer stil, ook als de verkeerslichten groen kleuren. 


Het wordt zeven keer groen voor de auto’s kunnen doorrijden. - RH

Een bestuurder van een zwarte Golf vraagt door het open raampje of er een ongeluk is gebeurd. WarmtelinQ is hem onbekend. De parkeergarage van de Bogaardhoek is gewoon bereikbaar. De mensen bij de zebra bij de zijingang van De Bogaard, kijken toe. “Als ze dit maar niet op een doordeweekse dag doen, want dan heb je ook al die Hagenaars die naar hun werk gaan,” mompelt een mevrouw.

Doodlopende weg

De Prinses Beatrixlaan is vanaf de Generaal Spoorlaan afgesloten. Het is voor de automobilisten dus of links rechts gaan. 


De Prinses Beatrixlaan is vanaf de Generaal Spoorlaan afgesloten. Het is voor de automobilisten dus of links rechts gaan. - RH

Er zijn de omleidingsroutes via de Schaapweg en de Burgemeester Elsenlaan. Bewoners van de flats Boshoek, Middenhoek en Bogaardhoek in de Kleurenbuurt bereiken hun woning via de Steenvoordelaan. Daar is wel een puntje voor verbetering. Iedereen die via de Steenvoordelaan en de Van Vredenburghweg de wijk weer wil verlaten, staat bij de oprit naar de Beatrixlaan voor een afzetting. Een oudere dame is verbaasd. Als we vertellen dat de Prinses Beatrixlaan is afgesloten in verband met werkzaamheden, vertelt ze dat niet te weten. Zij is niet de enige. Op alle momenten dit weekend is het druk met berende auto’s. “Voor de volgende keer zou een bord aan het begin van de Steenvoordelaan met ‘doodlopende weg’ helpen.”


Extra drukte bij de rotonde op de Schaapweg. - RH

Klein informatiebord

Vanaf Den Haag staat er bij de grens met Rijswijk een informatiebord op de middenberm. Een voor langsrijdende auto’s een klein bord. Veel passanten hebben nu geen idee wat er gebeurt. Met wat meer informatie zal het begrip ook ongetwijfeld groter zijn bij toekomstig ongemak.


De talloze automobilisten die stranden voor de afzetting moeten draaien en terug rijden. - RH

De werkzaamheden dit weekend waren ter voorbereiding op de aanleg van WarmtelinQ in april. Een aantal lichtmasten zijn weg gehaald en ter hoogte van de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Guntersteinweg is een doorsteek gemaakt. Hiervoor is de middenberm verwijderd en nieuw asfalt gelegd.


Ter hoogte van de Generaal Spoorlaan is de Prinses Beatrixlaan afgesloten. Omleidingsroutes zijn met borden aangegeven. - RH

Informatieavond

Op woensdag 22 maart van 18.30 uur tot 20.00 uur organiseert WarmtelinQ een informatieavond. Die is in het Informatiecentrum Bogaard (naast ANWB-winkel, in de Prinsenpassage, Bogaard Stadscentrum). Tijdens de avond is er meer informatie over de werkzaamheden de komende tijd, de verkeersmaatregelen en de bijbehorende omleidingen. Ook is er meer uitleg over het project. Aanmelden niet nodig

Meer informatie

Meer informatie over WarmtelinQ: www.rijswijk.nl/warmtelinq. Informatie over de werkzaamheden en omleidingen voor aanleg Warmtelinq: www.warmtelinq.nl/rijswijk.