Muzikaal debuut wethouder Mark Wit bij Muziekschool Rijswijk

Cultuur
Onder begeleiding van Gabriël nemen Mark en zijn zoon Robert het nummer van Rick Astley op.
Onder begeleiding van Gabriël nemen Mark en zijn zoon Robert het nummer van Rick Astley op. (Foto: Robert Heijdemann)

Een lang gekoesterde wens van wethouder Mark Wit (Groenlinks) ging vrijdagochtend 19 augustus in vervulling. In de nieuwe opnamestudio van Muziekschool Rijswijk zong hij samen met zijn zoon Robert (10) een nummer in van Rick Astley, ‘Never Gonna Give You Up’. En dat allemaal ter gelegenheid van de opening van de muziekschool en muziekwinkel in de Herenstraat 50.

Door Robert Heijdemann

“Een prachtig initiatief, wat een ondernemerschap. En wat een aanwinst voor Oud Rijswijk en voor alle jongeren en oud die graag muziek willen leren maken”, aldus de wethouder, die ook Kunst en Cultuur in zijn portefeuille heeft. De hele dag kunnen belangstellenden onder begeleiding van docenten verschillende muziekinstrumenten uitproberen.

Enthousiast 

Een grote foto in de winkel toont 26 enthousiaste jongeren. De leerkrachten van Muziekschool Rijswijk. Afgestudeerden van het conservatorium, muziekdocenten en actieve muzikanten. “Hier worden privé-muzieklessen gegeven in piano, zang, (elektrische) gitaar, bas, drums en viool. Wij motiveren leerlingen aan de hand van muziek die zij zelf leuk vinden om muziek te ontdekken, bands te vormen en live op te treden”, vertelt Rijswijker Gabriël Huisman, zelf ook actief als drummer en drumdocent.

Live optreden 

Muziekschool Rijswijk is al drie jaar actief in eigen ruimtes bij Don Bosco aan het Julialaantje. Hier worden de groepslessen gegeven en live optredens georganiseerd. Muziekschool Rijswijk organiseert twee keer per jaar een eigen evenement waar de leerlingen individueel of met hun band optreden voor een groot publiek. Ook op het Strandwalfestival treden leerlingen op.

Professioneel 

De locatie in de Herenstraat 50 telt een drietal geluid geïsoleerde lesruimtes en een professionele ‘recording studio’. Hier worden onder professionele omstandigheden geluidsopnames gemaakt. Ook zijn er muziekbenodigdheden te koop zoals snaren en drumstokken en is er een gitaarwerkplaats gevestigd. Hier kunnen bezoekers hun gitaar af laten stellen.