Leuke activiteiten in de regio van Rijswijk

Cultuur
Op zaterdag 27 augustus van 10-16.00 uur organiseren de vrijwilligers van boerderij De Vlietwoning weer een gezellige kofferbakverkoop rondom de boerderij.
Op zaterdag 27 augustus van 10-16.00 uur organiseren de vrijwilligers van boerderij De Vlietwoning weer een gezellige kofferbakverkoop rondom de boerderij. (Foto: Boerderij De Vlietwoning)

Zoek je nog iets leuks om te doen in de komende weken? Niet alleen in Rijswijk zelf, maar ook in de regio is er genoeg te beleven. Met de onderstaande activiteiten bijvoorbeeld.

Expositie Voorburg

Nog enkele dagen, tot en met 30 augustus, is de expositie ‘De vriendinnen van Anne’, van kunstenares Anne Bos te bezoeken bij Brugman Art aan de Herenstraat 125 te Voorburg. Meer info: www.brugman-art.nl.


 Anne Bos

Kofferbakverkoop Naaldwijk

Op zaterdag 27 augustus van 10-16.00 uur organiseren de vrijwilligers van boerderij De Vlietwoning weer een gezellige kofferbakverkoop rondom de boerderij. Deelnemers kunnen hun spullen achter de auto uitstallen. Er zijn al vele inschrijvingen en net als de vorige keren belooft het weer een gezellige dag te worden. Als u uitgesnuffeld bent is het heerlijk toeven bij “De Hooimeid”, binnen of op het terras voor een kopje koffie, lunch of drankje. Ook kunnen de kinderen zich uitstekend vermaken met de kippen, konijnen, poezen, de schommels of trampoline. De entree is gratis. Het adres is De Bruidsbogerd 11 in Naaldwijk.

Grootste Zomer Kindermarkt

Zaterdag 27 augustus vindt de Grootste Zomer Kindermarkt van de regio plaats op winkelcentrum van Hogendorpkwartier in Vlaardingen. De traditionele Zomer Kindermarkt vindt plaats op a.s. zaterdag 27 augustus van 10.00 - 16.00 uur. De jongste ondernemers van Vlaardingen (onder toezicht van hun ouders) bieden hun overtollige speelgoed handelswaar aan in meer dan 60 marktkramen. Deze succesvolle kindermarkt is al jaren een begrip in de regio.


In veel Europese landen wordt komend weekend aandacht besteed aan vleermuizen. -  Pixabay

Nacht van de vleermuis

Op 27 augustus organiseert Natuurlijk Delfland van 21:30 tot circa 23:00 uur een excursie in de Nacht van de Vleermuis. Verzamelen Melarium, via Thijsseweg 11 naar het Melariumpad 11 in Delft. Opgeven verplicht via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. In het laatste weekend van augustus wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Aangezien Natuurlijk Delfland ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging is doen we mee om de rol en betekenis van deze diergroep voor de natuur en mensen te laten ervaren. Door hun leefwijze geven vleermuizen de groenstructuur in een gebied aan. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen. Internationaal gezien is het in 2022 de 26ste keer dat de Bat Night plaatsvindt, als initiatief van Eurobats.


Openlucht-filmavonden

Op donderdag 8 en vrijdag 9 september worden in Loosduinen twee filmklassiekers in de openlucht vertoond. “Geniet van de film in de groene oase van de bomen en Villa Ockenburgh.” Op donderdag 8 september draait ‘Vertigo’ (1958), de klassieke ‘thriller’ van Hitchcock. Vrijdag 9 september draait ‘Mamma Mia!’ (2008) op het doek. De inloop voor de films start beide avonden om 20.00. Om 20.30 starten de films.

De filmavonden vinden buiten plaats. Houd de website in de gaten voor up-to-date informatie en zorg voor voldoende kleding. Reserveer uw – gratis - plek via de website: www.villaockenburgh.nl/agenda. Dit evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van ‘Filmclub Villa Ockenburgh’ en ‘Kom Kijken’ (wijkberaad Kom Loosduinen).


Bridgedrive Lionsclub Voorburg

Lionsclub Voorburg Prinses Marianne organiseert weer haar jaarlijkse bridgedrive. Op 1 oktober aanstaande vindt het evenement plaats in het Bridgehome van Bridgeclub Leidschenhage, Dobbelaan 1 in Leidschendam. Het begint om 13.15 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De zaal is open vanaf 12.45 uur. Inschrijven kost € 45 per paar en kan per e-mail prinsesmariannedrive@gmail.com of via de website http://voorburgprinsesmarianne.lions.nl. Een taartenbuffet en hapjes bij de borrel zijn inbegrepen.

Er is ruimte voor 40 tafels. Plaatsing van de deelnemers vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de betaling en is pas definitief als het bedrag van € 45 is ontvangen. Inschrijvers die niet meer geplaatst kunnen worden, ontvangen hiervan zo spoedig mogelijk bericht.

De opbrengst van de bridgedrive gaat naar diverse sociale en culturele goede doelen in Leidschendam-Voorburg. Voor de bridgers zijn er mooie prijzen te winnen, in het spel maar ook met de loterij.