Wethouder Gijs van Malsen (vierde van links) tussen de vrijwilligers die het feestje mogelijk maakten.
Wethouder Gijs van Malsen (vierde van links) tussen de vrijwilligers die het feestje mogelijk maakten. (Foto: Welzijn Rijswijk)

Bewoners ontmoeten elkaar tijdens Wijkestafette in Schaepzigt Rijswijk

Cultuur Ingezonden

Op donderdag 22 september vond er weer een Wijkestafette plaats in en rondom het appartementencomplex van Schaepzigt. Het parkeerterrein achter het complex van de Professor Meijerslaan werd omgetoverd tot een heuse ontmoetingsplaats.

Twee werelden samen

“Er is weken hard gewerkt aan dit succes en daar mogen we supertrots op zijn”, vertelt Marianne Solar, Flatcoach van Schaepzigt. De bewoners Cecile en An zagen een flyer van de Wijkestafette en brachten de bewoners in hun flat vanmiddag bijeen. In samenwerking met Wafaa Burhan van de Wereldkeuken én de lokale Kaasmarkt Leo Kastelein werden hapjes en drankjes opgediend.

Lucy Saunders, gebiedsconsulent, Peter Molle, wijkbeheerder en Cherise Seelman, wijkbeheerder van Vidomes trakteerden op heerlijke gebakjes. “Wij vinden het belangrijk dat bewoners prettig wonen. Wij zijn ook de ogen en oren van een flat.”

We houden elkaar in de gaten

Mevrouw Erna Ten Boom woont vanaf het begin, al 40 jaar, in Schaepzigt. Ze heeft het allemaal zien veranderen. In het begin was alles zo streng maar nu is het wel heel vrij”. Ze houdt haar buurvrouw regelmatig in de gaten en zij helpen elkaar. Mevrouw Ten Boom voegt nog toe: “Er is nooit iets voor ons georganiseerd. Dit is leuk en we hebben ook mooi weer”. De heer Veldhoven vindt het belangrijk dat we dit vaker gaan doen. “Zo leer je mekaar toch beter kennen”.


Kerstafette

De Kerstafette was het oorspronkelijke idee van de Wijkestafette, om tijdens de feestdagen een gezellige bijeenkomst te organiseren. “In aanloop naar de Kerst-en feestdagen kunnen bewoners weer de Kerstafette organiseren voor hun buurt, wijk of flat”, vertelt Madhu, projectleider van Welzijn Rijswijk. Ze is ook blij met de komst van stagiaires Social Work, Maureen, Jill, Jean-Naisa en Shania die vandaag hebben geholpen. “We zijn gewoon de deuren langs geweest om de buren op te trommelen”, zegt Maureen enthousiast. Er waren meer dan 35 buren aanwezig.

Naar elkaar omkijken

Met de warme woorden “Een goede buur is immers beter dan een verre vriend”, spreekt wethouder Gijs van Malsen de bewoners toe. “Het is fijn als buurtbewoners naar elkaar omkijken, elkaar willen helpen en er voor elkaar zijn. Fantastisch dat Cecile en An het initiatief hebben genomen om deze wijkestafette te organiseren.”

Alle hapjes op

Aan het einde van de middag waren alle hapjes op. Het team én de bewoners kijken dankbaar terug op een superleuke middag waarbij de verbinding echt gemaakt is tussen de buren. Op naar de volgende wijkestafette!

Ook een Kerstafette / Wijkestafette organiseren? Voor meer informatie, stuur gerust een bericht naar wijkestafette@welzijn-rijswijk.nl.

Afbeelding
Antwoorden voor Zuid-Hollandse boeren bij online Landbouwloket Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bezoek Mark Rutte aan World Horti Center in Westland vandaag afgelast vanwege protesten Politiek 17 uur geleden
Afbeelding
Personenauto vliegt uit de bocht na aanrijding met vrachtwagen, knalt op vangrail en vliegt in brand op de A4 Politie 18 uur geleden
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Unieke musical ‘Vis-à-vis’ gaat éindelijk van start in Rijswijk Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Simpele vraag zorgt voor meer gezelligheid in de straat Advertorial 21 uur geleden
Afbeelding
Russisch gevechtsvliegtuig MIG21 komt naar Rijswijk Algemeen gisteren
Afbeelding
RIVM wijst op mogelijk begin najaarsgolf COVID-19, ook in Rijswijk iets meer positieve testen Zorg 27 sep, 20:50
Afbeelding
Nachtwerkzaamheden: Vernieuwen vangrail Algemeen 27 sep, 18:30
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:26
Afbeelding
Route Sinterklaasintocht 2022 Rijswijk bekend, maar Sint heeft nog geld nodig Cultuur 27 sep, 14:15
Afbeelding
Waarom er stickers van Maaike Harmsens boek op rolstoelen en rollators te vinden zijn Cultuur 27 sep, 11:48
Afbeelding
Drukste ochtendspits van het jaar met meer dan 900 kilometer file Algemeen 27 sep, 10:42